TIMOCOM Logo

JavaScript is in uw Browser gedeactiveerd.

De functionaliteit van deze website wordt daardoor gereduceerd. Om het gebruiksomvang en het comfort te verhogen, activeert u JavaScript tijdelijk in uw browser-instellingen.

Exponentiële groei van het aantal medewerkers bij TimoCom


Düsseldorf, 29-1-2010 – Het nieuwe jaar begint voor TimoCom Soft- und Hardware GmbH op precies dezelfde manier, als het afgelopen jaar is geëindigd. Met de aanstelling van nieuw personeel! De Europese marktleider onder de vracht- en laadruimtebeurzen houdt vast aan de doelstelling, de gestaag groeiende clientèle optimale service te bieden – en dat ook nog eens in de betreffende moedertalen.

Dat in de huidige lastige economische periode „personeelsvermindering“ of „korter werken“ voor een middelgrote onderneming onbekende termen zijn, is heel bijzonder. Des te opmerkelijker is voor buitenstaanders de personeelontwikkeling bij het Düsseldorfse TimoCom: Alleen al in het afgelopen jaar werden in totaal 75 nieuwe, meertalige medewerkers in Düsseldorf en de vestigingen in Polen, Tsjechië en Hongarije aangenomen – in januari kwamen daar onmiddellijk nog eens vier extra teamleden bij. Dat betekent een personeelstoename van ruim 37% in 2009 in vergelijking met het voorafgaand jaar. Naast de aanstelling van nieuw personeel leidt de middelgrote onderneming ook eigen talent op, waarvoor het bedrijf afgelopen jaar werd onderscheiden met het „Zertifikat für Nachwuchsförderung“ van het overkoepelende orgaan van de Duitse arbeidsbureaus, de Bundesagentur für Arbeit. 

Medio jaren negentig ging TimoCom als bescheiden 4-mans-bedrijf, maar met een flinke dosis passie, know-how en lef aan de slag. Inmiddels is de IT-dienstverlener Europees marktleider onder de vracht- en laadruimtebeurzen. De succesformule TC Truck&Cargo® werd in oktober 2009 met het heel Europa afdekkende aanbestedingplatform TC eBid® uitgebreid.

Achter dit succes schuilt een dynamisch, gemotiveerd en vooral internationaal samengesteld team. „Reeds in 2009 was TimoCom in staat, 75 nieuwe teamleden en hun gezinnen een veilig perspectief te bieden. En terwijl politici zich het hoofd erover breken, hoe Europa nauwer aaneen kan groeien, laat TimoCom zien, hoe stevig Europese samenwerking gestalte kan krijgen. Onze programma’s worden in 44 Europese landen aangeboden en zijn in 24 talen leverbaar. Ons bedrijf kan dan ook met recht een echte smeltkroes van culturen worden genoemd. Deze dagelijks in de praktijk gebrachte internationaliteit benutten we als beslissende succesfactor voor TimoCom“, aldus Ralf Breuer, directeur Human Resources bij TimoCom. 

Het bedrijf kijkt dan ook optimistisch naar de toekomst. Voor 2010 mikt men op een verdere toename van de omzetcijfers, het aantal klanten en de personeelssterkte: 


Perscontact

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24
Ik ga akkoord, dat deze website cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en voor reclame gebruikt.