TIMOCOM Logo

JavaScript is in uw Browser gedeactiveerd.

De functionaliteit van deze website wordt daardoor gereduceerd. Om het gebruiksomvang en het comfort te verhogen, activeert u JavaScript tijdelijk in uw browser-instellingen.

Meer transparantie, minder rompslomp

Snelheid en flexibiliteit zijn twee cruciale aspecten binnen de drankenbranche. Met name seizoenschommelingen vormen een heuse uitdaging en maken een uitgekiend logistiek systeem feitelijk onmisbaar. Dat weet ook Paul Ahmann, bedrijfsleider van Trinkgut, Duitslands grootste drankenspecialist, als geen ander: „In het segment aanvoerlogistiek zijn wij, vooral gedurende de zomer, wanneer barbeques en tal van sportevenementen op het programma staan, op flexibele dienstverleners aangewezen die ons helpen, pieken moeiteloos op te vangen. Tot dusver was dat een ware zoektocht, die ons heel veel tijd en moeite kostte. Precies dit probleem wordt verholpen door TC eBid, het elektronische aanbestedingsplatform® van IT-dienstverlener TimoCom“.

Trinkgut Deutsche Getränke-Holding GmbH is een dranken-afhaalmarktketen uit Noordrijn-Westfalen met de hoofdzetel in Krefeld en maar liefst 233 filialen. Met een personeelsbestand van ca. 4100 medewerkers realiseerde de onderneming in 2009 een omzet van meer dan 516 miljoen Euro. Jaarlijks worden max. 26 miljoen drankkisten via het eigen vrachtwagenpark, en nog eens 8 miljoen kisten rechtstreeks door de industrie, aan de filialen geleverd. Dit wordt allemaal gemanaged vanuit het logistieke centrum in Hamm en Krefeld. De aanvoerlogistiek loopt echter hoofdzakelijk via externe dienstverleners. Juist voor dat segment heeft men nu met TC eBid® een nieuwe, praktische tool gevonden, die zorgt voor een duidelijk meetbare vermindering van de werkdruk en aanmerkelijk meer werkgemak. Ontwikkeld is dit programma door de Düsseldorfse TimoCom Soft- und Hardware GmbH, dat naast het aanbestedingsplatform ook de marktleidende Europese vrachtbeurs TC Truck&Cargo® voor de spotmark aanbiedt.

Probleemloze toepassing en vlekkeloze procedures

Vanaf 2009 schrijft de drankenspecialist via TimoCom aanbestedingen voor langlopende transportcontracten uit. Het betreft gemiddeld zo'n 30 aanbestedingen per maand, voornamelijk voor transporten binnen Duitsland. Trinkgut nodigt daarbij ook de tot dusver ingezette vrachtvervoerders, transporteurs en expediteurs uit, hun deelname is gratis. Alle benodigde informatie ontvangen de deelnemers heel eenvoudig per e-mail via het TC eBid® Report. Heel praktisch: Complexe tabellen, verouderde adressenbestanden doorlezen of lang telefoneren is voor alle deelnemers verleden tijd. De complete procedure wordt elektronisch afgewerkt en overzichtelijk en begrijpelijk gedocumenteerd.

Veelzijdige analyse- en filtermogelijkheden zorgen voor meer transparantie

In vervolg op de aanbesteding kunnen informatieve evaluaties worden geraadpleegd en prestatie-indicatoren worden opgesteld. Dat vereenvoudigd de controle van marktconforme prijzen en zorgt voor een goede beslissingsbasis bij het kiezen van dienstverleners. Naast de beslissing van de juiste vrachtprijs gaat het Ahman vooral om het vinden van de meest geschikte transportdienstverleners: „Het enorme volume en het gewicht van de dranken vereist speciale kennis van de transporteur. Die kunnen we echter vooraf heel concreet aangeven. Dit zodat we precies de kandidaten vinden die bij ons passen. Tegelijkertijd benadrukt hij: Voor ons is niet alleen de prijs doorslaggevend. Minstens even belangrijk is kwaliteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en goed contact.
Nieuwe business partners zijn tevens vindbaar via TC Profile® , een in het programma geïntegreerd transportregister. Het bevat gedetailleerde bedrijfsprofielen en contactgegevens van 30.000 operationele en gecontroleerde transport- en logistiekaanbieders uit heel Europa. Verder is een routecalculatiemodule beschikbaar, waarmee ritkosten en alternatieve routes kunnen worden berekend. Ook de gebruiksvriendelijkheid heeft de logistieke expert van Trinkgut overtuigt:„TC eBid® sluit precies het gat tussen het tijdrovend bijhouden van tabellen en een moeilijk computerprogramma´s. Om alle procedures niet alleen gebruiksvriendelijk te maken, maar ook veilig te maken, wordt uitsluitend ultramoderne IT-technologie toegepast, bovendien is er een heel pakket veiligheidsmaatregelen actief, bijvoorbeeld toegangscontroles.

Hulp bij het bepalen van de juiste marktprijs

Ahmanns conclusie valt, na aanvankelijke terughoudendheid, positief uit. Hij resumeert: „TC eBid® is een uitstekende zaak voor de contractbusiness. De eenvoudige en begrijpelijke aanbestedingsprocedure en de nuttige functies komen ons bijzonder van pas. We besparen veel tijd en moeite en zijn er al in geslaagd meerdere gekwalificeerde partners voor onze aanvoerlogistiek aan ons bestand toe te voegen. Bijzonder interessant voor ons is natuurlijk de mogelijkheid aanbiedingen effectief te vergelijken, dit is werkelijk een geweldig hulpmiddel bij het bepalen van de marktprijs. Voor Trinkgut biedt het programma overduidelijk concurrentievoordelen.“

Perscontact

Communications

TIMOCOM GmbH

Timocom Platz 1

DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 59 24

Het transportlexicon – antwoorden rondom het thema transport

Ik ga akkoord, dat deze website cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en voor reclame gebruikt.