TIMOCOM Logo

JavaScript is in uw Browser gedeactiveerd.

De functionaliteit van deze website wordt daardoor gereduceerd. Om het gebruiksomvang en het comfort te verhogen, activeert u JavaScript tijdelijk in uw browser-instellingen.
De verschillende afdelingen bij TIMOCOM

De verschillende afdelingen bij TIMOCOM

Als professional, young professional, starter op de arbeidsmarkt na de universiteit of met een beetje werkervaring kunt u bij ons op verschillende afdelingen starten. We zijn altijd op zoek naar daadkrachtige ondersteuning voor de verschillende afdelingen van ons bedrijf. Welke afdelingen dat precies zijn en welke uitdagingen u er kunt verwachten, leest u hier.

TIMOCOM  Afdeling – IT

IT

Via onze full service inhouse-ontwikkeling voeren we alle fasen van de productontwikkeling zelf uit: strategische opzet, professionele uitwerking, technische architectuur, informatietechnische omzetting, kwaliteitsborging, exploitatie en duurzaam beheer. Bij ons houdt het werk na de release namelijk niet op – wij houden toezicht op het succes van het product, analyseren de markt en verzamelen feedback van klanten om precies te kunnen leveren wat van ons verwacht wordt. Daarbij vertegenwoordigen we alle vakgebieden van de IT – en daar hebben we elke dag plezier in.

Huidige IT-vacatures
Philipp Schmidt, Product Manager, TIMOCOM

"Bij TIMOCOM werken we niet aan zomaar wat toepassingen. We werken aan de digitalisering van de transportlogistiek. Dat doel streven mijn collega's en ik bij het productmanagement na. En ik ben er zeker van dat we dat met elkaar zullen bereiken."

Philipp Schmidt, Portfolio Manager
TIMOCOM Afdeling – Businessunit Marketing

Marketing

Als communicatiespecialisten zijn wij verantwoordelijk voor de – interne en externe – strategische en operationele sturing van het merk TIMOCOM Een belangrijk doel waar we ons elke dag voor inzetten is de Europese bekendheid van ons bedrijf en onze producten bij alle doelgroepen. Wij brengen ons TIMOCOM transportplatform in 44 Europese landen en in 24 Europese talen op de markt. Het bijzondere: Het bijzondere is dat wij alle deskundigen in huis hebben – Communications, PR, Design, Social media, Media buying, Web development en Projectmanagement. Voor de topmarkten is er bovendien een eigen country manager die onze marketingmaatregelen landgericht stuurt.

Huidige Marketing-vacatures
Christos Georgiadis, Manager Marketing Investment, TIMOCOM

"Het leukste aan mijn baan zijn de mensen hier! Ik sta elke ochtend op om mijn vrienden en collega's te ondersteunen, omdat ik volledig geloof in loyaliteit en verbondenheid in een onderneming. Geld verdienen kun je overal, maar weten waarom en voor wie je jouw werk doet, is belangrijker."

Christos Georgiadis, Manager Marketing Investment
TIMOCOM vacatures – Businessunit Sales

Sales & Customer Success

Zonder klanten geen omzet. Op basis van dit eenvoudige principe is onze hoogwaardige salesafdeling ontstaan, die niet alleen internationale klanten binnenhaalt, maar ook een betrouwbare partner is voor de gebruikers van ons platform. Zowel bij de customer care als bij de pre- en after sales zetten we ons in om te zorgen dat nieuwe klanten langdurige leden van ons digitale netwerk worden. Daarnaast is het key account management het aanspreekpunt van onze grote klanten uit de logistiek, terwijl Trade & Industry het centrale aanspreekpunt is voor productie- en handelsondernemingen. Het beheer van interfaces voor telematica- en transportmanagementsystemen maakt onze service voor alle partijen in de transportwereld compleet. En om de nodige zekerheid te bieden voor alle huidige klanten en potentiële nieuwe klanten, zijn onze specialisten dagelijks hard aan het werk.

Huidige Sales & Customer Success-vacatures
Sonja Erkelenz, Head of Customer Service & Sales Support, TIMOCOM

"Het is leuk om te zien wanneer iets functioneert en het team er plezier aan beleeft. Bovendien hebben we nog steeds genoeg ruimte om lol te maken, want ook dat is belangrijk – we zijn immers geen robots. En het is mooi om te zien dat mensen persoonlijke successen boeken en boven zichzelf uitstijgen."

Sonja Erkelenz, Head of Customer Service & Sales Support
TIMOCOM Afdeling – Businessunit Human Resources

Human Resources

Op de HR-afdeling hebben we de taak om als strategische partner het succes van de onderneming actief vorm te geven. Dit bereiken we met name doordat we ons op personeelsstrategie, employer branding, recruiting en talentontwikkeling richten. Ook voor onze medewerkers en sollicitanten creëren we meerwaarde, doordat we steeds een luisterend oor bieden en inspelen op hun behoeften en interesses.

Huidige Human Resources-vacatures
Tanja Freise, HR Development & Trainees, TIMOCOM

"Ik vind het leuk om er voor elke medewerker te zijn en ik wil dat mensen zich hier thuisvoelen en graag naar hun werk komen. Bovendien is het interessant om projecten vorm te geven die bijdragen aan een nog beter welzijn en meer tevredenheid van de medewerkers. Het is altijd weer fascinerend om de verschillende ontwikkelingen mee te maken. Het verhaal van iedere afzonderlijke medewerker maakt ons werk zo boeiend."

Tanja Freise, HR Development & Trainees
TIMOCOM vacatures – Businessunit General management

General management

TIMOCOM is een door de eigenaar gerunde middelgrote onderneming met een ongedwongen sfeer. Het komt vaak voor dat de familie van de eigenaar tussen alle medewerkers ontspannen aan de lunch zit. Dat in deze kleine kring toekomstgerichte gesprekken en beslissingen dagelijkse kost zijn, spreekt voor zich. De afdeling Corporate Development biedt hierbij ondersteuning op strategisch vlak. Naast alle belangrijke zakelijke kwesties vindt onze bedrijfsleiding het erg belangrijk dat wij het allemaal naar ons zin hebben en graag naar ons werk komen.

Actuelle General management-vacatures
Sarah Pfennigwerth, Assistant to the Management Board, TIMOCOM

"Iedere dag is anders en daarom wordt mijn werk nooit saai. De veelzijdige samenwerking met alle afdelingen is heel interessant. Over het hele jaar gezien heb ik met bijna elke medewerker contact. Wat mij daarbij steeds weer fascineert is dat de mensen enerzijds heel verschillend zijn, maar anderzijds allemaal heel behulpzaam. Iedere dag maak ik kleine en grote successen mee die me inspireren."

Sarah Pfennigwerth, Assistant to the Management Board
TIMOCOM Afdeling – Businessunit Finance

Finance

Bij Finance draait alles om geld. De subafdelingen zijn boekhouding, financiën, controlling en risicomanagement. Het zwaartepunt voor de boekhouding ligt bij het opstellen van maand- en jaarrekeningen voor verschillende ondernemingen. De contractfacturering vormt een aanzienlijk deel van de afdeling. Bij controlling stellen we de bedrijfsplanning en belangrijke rapporten voor de bedrijfsvoering op. Bij financiën worden de liquiditeit en het risicomanagement in het oog gehouden, worden de risico's op afdelings- en bedrijfsniveau ingeschat en maatregelen getroffen voor het minimaliseren van de risico's.

Actuelle Finance-vacatures
Vitus Falk, Controller, TIMOCOM

"Wij houden ons bezig met alles rond het thema betalingen. Mijn collega's zijn ondertussen een zeer belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. We helpen elkaar regelmatig en werken samen aan creatieve oplossingen. Vaak ondernemen we ook na het werk dingen met elkaar. Ik rijd met een lach op mijn gezicht naar mijn werk, omdat ik daar mijn vrienden ontmoet en interessante taken heb."

Vitus Falk, Controller

Bij TIMOCOM kunt u naam maken.

Sonderdruck-TimCom-JavaMagazin-16-Stroh-Hermes

Voorbeeld:
Het Duitstalige artikel "Apache Cassandra im Projekteinsatz" in Java Magazin van onze ontwikkelaars Martin Hermes en Philip Stroh.

Artikel downloaden (PDF, 6,6 MB)

Sonderdruck-TimCom-JavaMagazin-9-17-Stroh-Brinkmann

Voorbeeld:
Het Duitstalige artikel "Pipeline as Code mit Jenkins 2 - Der Praxischeck" in Java Magazin van onze ontwikkelaars Hendrik Brinkmann en Philip Stroh.

Artikel downloaden (PDF, 1,8 MB)

Evenementenoverzicht

Wilt u ons beter leren kennen? Dat is altijd goed natuurlijk. Bij TIMOCOM zijn we een groot fan van directe, persoonlijke gesprekken in een gezellige sfeer.
Daarom kijken we ernaar uit u persoonlijk te ontmoeten bij de volgende evenementen.

Evenement Periode Plaats Soort
PASS Essentials - Workshop 11.07.2019 Erkrath Event

Aanbevolen door Duitse werknemers

Topbedrijf

Lees hoe TIMOCOM het in Duitsland als werkgever heeft afgebracht.

kununu-TOP-Company-Arbeitgeber-Gütesiegel
kununu – OPEN Company – Arbeitgeber-Gütesiegel
Ik ga akkoord, dat deze website cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en voor reclame gebruikt.