skip navigation
Mooij Forwarding & Logistics B.V.

Moedig multitalent

Nico Mooij zag al op jonge leeftijd een gat in de markt en begon als hovenier. En later kocht hij een trekker en mocht ritten verzorgen voor het Amerikaanse leger. Aan het einde van de jaren 80 sprong hij in het diepe en richtte zijn eigen transportbedrijf op: Mooij Forwarding & Logistics B.V. En ook hier liet hij weer zien hoe moedig hij was: terwijl de meeste collega's uit de branche op Italië en Oostenrijk reden, beproefde hij zijn geluk in Polen.

Niche-pionier

Mooij heeft tegenwoordig niet alleen een vestiging in Nederland en Duitsland, maar ook in Legnica in Polen. Het brede klantenbestand bestaat uit klanten uit de levensmiddelenindustrie en de chemie, maar ook uit de farmaceutica en de autobranche. Als een van de eerste en weinige transportdienstverleners biedt Mooij Forwarding & Logistics B.V. met een dubbele laadvloer dubbel laden aan, waarmee zijn klanten tijd en geld besparen.

Het logistieke bedrijf is ook pionier op het gebied van digitale oplossingen, want het maakt al van het begin af aan gebruik van het Smart Logistics System van TIMOCOM om zijn capaciteiten te optimaliseren. Mooij heeft zich door de jaren heen steeds verder gespecialiseerd en verovert dankzij het steeds groeiende, digitale netwerk van TIMOCOM nieuwe, veelbelovende markten.

Aan alles wordt gedacht

Met een team van bijna 140 medewerkers is Mooij Forwarding & Logistics B.V. in heel Europa actief. De slimme distributriebutiesystemen en de huizen voor chauffeurs die van alle gemakken zijn voorzien, zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden. Nog een geheim van het succes: de vooruitziende blik van Mooij. Op het eerste gezicht rare besluiten, zoals het bouwen van grote opslagruimtes, staan aan de basis van het winstgevende bedrijf.

top