skip navigation
TIMOCOM ID 1557 / TIMOCOM-klant sinds 2000

"Wij hebben onze moed bewezen"

Het begin met paard en wagen

Het is maar vijf kilometer van Kerkwijk tot Nederhemert. Warmte. Zon. Zomer. Onder de wielen van de wagen knispert het grindpad. Het paard draaft in een gelijkmatige pas. Aart Vos houdt ervan goederen te vervoeren. Vandaag is hij vroeg begonnen. Hij heeft geen haast. Op de wagen klepperen de melkkannen voor de boterfabriek zachtjes tegen elkaar aan. In gedachten telt hij ze. Het zijn er maar zestien."Ik zou veel meer willen vervoeren!", denkt hij, en hij koopt twee T-Fords. Daarmee richt hij zijn eigen kleine bodedienst op in 1926.

Meer dan 90 jaar Vos Transport Zaltbommel

Nog maar 50 meter tot de oprit.

Nevel. Daarachter zon. File. Een lange rij vrachtwagens. Er gebeurt van alles. Stress. Achter de toegangspoorten van Vos Transport Zaltbommel heerst veel bedrijvigheid. Hier worden goederen getransporteerd en opgeslagen.

Arjan Vos is de jongste bedrijfsleider. Hij doet de deuren open. Een eigen magazijn. Een eigen wasstraat. Een eigen werkplaats. Alles draait op volle toeren. Getik op een toetsenbord. Een rinkelende telefoon. In de kantoren zijn de afdelingschefs aan het werk.

Zonder papier. Zonder pen. Geen fax. Grote moderne beeldschermen. Met het transportplatform van TIMOCOM wordt hier in een kwestie van seconden vracht aan laadruimte gekoppeld. Routes worden gepland. Documenten worden digitaal beheerd. Welkom in het jaar 2018.

Wat ooit begon als een persoonlijke passie met paard en wagen, is uitgegroeid tot een groot bedrijf met een oppervlak van maar liefst 27.000 m². De jonge Aart Vos had dat waarschijnlijk nooit verwacht. Zo moedig als hij toen was, waren ook alle generaties na hem. Ze hebben sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van de digitalisering in de logistiek. Vol trots vertellen ze ook vandaag nog hoe alles is begonnen en waar ze nu staan.

top