skip navigation

Sollicitatietips

Je sollicitatie is de eerste indruk die je achterlaat voor een nieuw hoofdstuk in je carrière. Dat je je daarbij van je beste kant wil laten zien, is logisch. We delen hier onze belangrijkste tips van onze recruiters met je, zodat je je ervaring en persoonlijkheid ook goed naar voren komen in je sollicitatie.

Wat je geleerd hebt, meteen in de praktijk brengen? Dat vinden we super! Solliciteer hier op onze interessante vacatures.

Bekijk van tevoren eerst hoe ons sollicitatieproces eruitziet. Zo krijg je er een goed beeld van hoe we elkaar leren kennen. Daarna kunnen we dan samen toegevoegde waarden bieden voor de digitalisering van de Europese logistieke sector.

Sollicitatieproces

 1. 1. Sollicitatie

  Het is voor onze interne processen erg handig als je je sollicitatie digitaal via onze sollicitatietool stuurt. Je hebt daarvoor geen klassieke sollicitatiebrief meer nodig.

 2. 2. Telefoongesprek

  Tijdens het telefoongesprek hebben we de kans om het al eens over randvoorwaarden te hebben, een eerste professionele en persoonlijke indruk van elkaar te krijgen en elkaar een beetje te leren kennen.

 3. 3. Kenningsmaking

  We komen in een ontspannen sfeer bij elkaar en wisselen ideeën, verwachtingen en ervaringen met elkaar uit. Zo komen we erachter of jij en TIMOCOM een goede match zijn. Bovendien heb je de kans om ons al je vragen face-to-face te stellen.

 4. 4. Kenningsmakingsdag

  Je leert je mogelijke collega's kennen op de werkplek, om een nog beter beeld van elkaar te krijgen. Als opwarmer doe je eerst een kleine instellingstest. De duur van de kenningsmakingsdag is variabel en hangt af van de betreffende functie. Ook de afloop van de dag wordt individueel gepland en van tevoren toegelicht.

 5. 5. Beslissing

  Daarna kunnen zowel jij als wij alle indrukken nog eens op ons laten inwerken. We beloven dat we je al binnen een paar dagen na de kenningsmakingsdag op de hoogte zullen brengen van onze beslissing. Als je ook graag een Timo wilt worden, gaan we snel van start met uw persoonlijke onboardingprogramma.

  Na iedere afzonderlijke stap houden we je op de hoogte van de stand van zaken. Het is voor ons erg belangrijk dat we eerlijk en transparant met elkaar omgaan en dat je je al vóór de eerste werkdag helemaal prettig voelt. Dat maakt je baan bij TIMOCOM namelijk zo bijzonder.

Aanbevolen door Duitse werknemers

»Topbedrijf«

Hier kun je lezen hoe TIMOCOM het er als werkgever vanaf heeft gebracht.

Geïnteresseerd? Solliciteer nu en kom bij ons werken!

Nu online solliciteren

Heb je nog vragen? Ons HR-team helpt je graag verder:

+49 211 88 26 40 19

Evenementoverzicht

Wil je ons beter leren kennen? Dat is altijd goed natuurlijk. Bij TIMOCOM zijn we een groot fan van directe, persoonlijke gesprekken in een gezellige sfeer.

Daarom kijken we ernaar uit je persoonlijk te ontmoeten bij de volgende evenementen.

Evenement Periode Plaats Soort

Onze volgende evenementen staan momenteel nog niet vast. Zodra deze zijn ingepland, stellen we je hiervan op de hoogte via ons evenementenoverzicht.

Je kunt ons echter altijd Je sollicitatie digitaal sturen – een open sollicitatie of reageren op onze vacatures. Wij kijken ernaar uit je persoonlijk te leren kennen!

top