TIMOCOM Logo

JavaScript is in uw Browser gedeactiveerd.

De functionaliteit van deze website wordt daardoor gereduceerd. Om het gebruiksomvang en het comfort te verhogen, activeert u JavaScript tijdelijk in uw browser-instellingen.
TIMOCOM – Het-transportlexicon
Het transportlexicon

FTL (Full Truck Load)

Met FTL (Full Truck Load) wordt transport bedoeld waarbij de vrachtwagen maar één lading vervoert en daarmee helemaal is beladen. In het Nederlands wordt dit een complete lading genoemd.

Zowel bij de chauffeur, de transportondernemer en de opdrachtgever hebben complete ladingen de voorkeur. Voor de transportondernemer komt extra werk voor het aankondigen en factureren te vervallen en er zijn ook geen wachttijden op meerdere laad- en losplaatsen. De chauffeur is minder tijd kwijt aan het laden en lossen en het beveiligen van de lading. Voor de opdrachtgever is het een voordeel dat het de snelste variant van transport is om goederen die moeten worden vervoerd, direct vanaf de laadplaats naar de ontvanger te transporteren of te laten transporteren.

Het tegenovergestelde van FTL is de deellading, ook wel LTL (Less Than Truckload) genoemd. Een volle container wordt FCL (Full Container Load) genoemd en bij spoorwegverkeer wordt er gesproken van een wagonlading.
Ik ga akkoord, dat deze website cookies voor analytische doeleinden, gepersonaliseerde inhoud en voor reclame gebruikt.