Wie is TIMOCOM?

TIMOCOM GmbH is een middelgroot FreightTech-bedrijf uit Duitsland met meer dan 690 werknemers uit 40 landen wereldwijd en vestigingen in Polen, Tsjechië en Hongarije. De IT- en dataspecialist ondersteunt zijn klanten bij het bereiken van hun logistieke doelen met een marktplaats voor Europees goederenvervoer over de weg. Meer dan 55.000 geverifieerde klanten die dagelijks tot 1 internationale vracht- en laadruimaanbiedingen plaatsen, zijn verbonden met het netwerk. TIMOCOM is een toonaangevende partner voor de gedigitaliseerde toekomst van de logistiek.

Referenties van klanten

Meer dan 55.000 bedrijven vertrouwen op de Marktplaats van TIMOCOM. Wie dat zijn? Zie het zelf!

TIMOCOM – Newsroom
Newsroom

Hier vindt u de laatste persberichten en publicaties over onze nieuwste activiteiten.

Klanten werven klanten

U krijgt € 100,– van ons voor elke succesvolle aanbeveling!

Over TIMOCOM

TIMOCOM heeft één visie voor de toekomst van de logistieke sector. We geloven als FreightTech-bedrijf in een wereld zonder logistieke uitdagingen. Daarom is het onze missie om de logistieke sector slim, veilig en eenvoudig te maken. Deze toekomst noemen wij: 'Augmented Logistics'. Augmented Logistics is ook onze belofte. Want deze term betekent voor ons het uitbreiden, verbeteren, versterken, vergroten en stijgen van de logistiek. Dat betekent voor onze klanten dat ze hun logistieke uitdagingen met TIMOCOM slim, veilig en eenvoudig kunnen oplossen.

Het is niet alleen nu onze drijfveer om met digitale oplossingen te komen waar in de logistieke sector behoefte aan is. Dat was bij de oprichting van ons bedrijf ook al zo. In april 1997 was expediteur Jens Thiermann op zoek naar een Europees aanbestedingplatform voor transportopdrachten. Wat hij vond, was ronduit teleurstellend. Hij kwam tot de conclusie: dan doen we het zelf! En zo werd TimoCom Soft- und Hardware GmbH opgericht. Na het werk en in het weekend was hij bezig met het ontwikkelen van een eigen vracht- en laadruimtebeurs. De ooit zo gewaagde start-up is nu uitgegroeid tot een van de succesvolste middelgrote IT- en dataspecialisten voor de Europese logistieke sector. TimoCom Soft- und Hardware GmbH gaat vanaf 2018 verder onder de naam TIMOCOM GmbH.

Wij bieden als toonaangevende partner de Marktplaats aan voor één Europees netwerk van de logistieke sector, waar elke dag tot wel 1 internationale vracht- en laadruimte aanbiedingen op worden geplaatst en verwerkt. Het neutrale netwerk van meer dan 55.000 is onderdeel van dit systeem. Neutraliteit is daarbij een belangrijk voordeel omdat de transacties direct tussen de contractuele partners worden afgesloten.

Er werken op het hoofdkantoor in Erkrath (in de buurt van Düsseldorf) en bij de andere locaties in Polen, Tsjechië en Hongarije momenteel meer dan 690 uit meer dan 40 landen. Het bedrijf is zo succesvol omdat het zich heeft gespecialiseerd en internationaal gericht is. Het bedrijf wordt geleid door de oprichter Jens Thiermann en zijn zoon Tim Thiermann. Zo kan aan de top van het familiebedrijf jarenlange ervaring worden gecombineerd met toekomstgerichte inzichten. Samen kunnen we al terugkijken op veel mijlpalen van het bedrijf.

TIMOCOM in cijfers

40

landen (medewerkers)

214.000

traceerbare vrachtwagens (per jaar)

55.000

internationale klanten

4

vestigingen

25 +

jaar IT-ervaring

690

medewerkers (totaal)

top