skip navigation

Al het nieuws in één overzicht

De laatste persberichten

Het wagenpark van Dodić doo groeide door het gebruik van het TIMOCOM systeem
06.12.2020

Met TIMOCOM uitbreiden en exporteren

Sinds 2009 geeft TIMOCOM ook bedrijven uit de productie en handel toegang tot zijn systeem. Dat het toelaten van deze bedrijven als klant een stap in de goede richting was, blijkt wel uit het succesverhaal van de Servische klant Dodić doo. Met behulp van TIMOCOM exporteert de fabrikant van gestoffeerde meubels nu ook naar West-Europese landen en heeft een nieuwe afdeling opgezet: transportdiensten.

verder lezen >
Transportbarometer
21.07.2020

TIMOCOM transportbarometer: drastische daling door corona

Erkrath, 21-07-2020 – Vanwege de pandemie was er zelfs in de traditioneel vrachtrijke maanden april en mei in heel Europa een enorme daling in het aantal transportdiensten te zien. “Onze transportbarometer liet in het tweede kwartaal van 2020 over het geheel genomen een daling van 45 procent in het aantal vrachten zien in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder”, zegt Gunnar Gburek, de woordvoerder van TIMOCOM. Binnen Duitsland liep het aantal transportdiensten in het tweede kwartaal van dit jaar zelfs nog verder terug.

verder lezen >
Transportbarometer
23.04.2020

TIMOCOM transportbarometer: vanwege corona geen peil te trekken op Europese transportmarkt

Erkrath, 23 april 2020 – De onzekerheid over de ontwikkelingen als gevolg van de coronacrisis heeft geleid tot een plotselinge toename van het aantal vrachtaanbiedingen op de Europese transportmarkt. “Veel bedrijven hebben in een vroeg stadium orders geplaatst omdat ze zich zorgen maakten over mogelijke grenssluitingen en andere beperkingen om het coronavirus in te dammen”, zegt Tilman Fecke, Business Analyst bij TIMOCOM over de uitzonderlijk hoge stijging van het aantal vrachtaanbiedingen tot medio maart op de grootste vrachtbeurs van Europa.

verder lezen >

De laatste serviceberichten

De productiebranche en de handel staan voor de uitdaging om toeleveringsketens in de toekomst crisisbestendig en onafhankelijker van grondstoftekorten te maken.
31.08.2020

Herinrichting van de toeleveringsketen:

Bevoorradingsproblemen door onderbroken toeleveringsketens behoren tot de meestvoorkomende implicaties van de Coronacrisis. Door de globalisering is de economie wereldwijd met elkaar verbonden: grondstofleveranciers en fabrieken zijn vaak in het buitenland gevestigd. Als gevolg van de vergaande maatregelen om de Corona-pandemie in te dammen, staan veel bedrijven voor de uitdaging om hun manier van werken te veranderen. En dit op zeer korte termijn, zonder de rendabiliteit en de duurzaamheid na de crisis uit het oog te verliezen. De huidige situatie maakt duidelijk welke oplossingen er zijn om een balans te vinden.

De crisis legt de kwetsbaarheid van de waardeketen bloot. De afhankelijkheid van de vraag, leveranciers en externe factoren is een zwakke plek, net als de just-in-time-productie. Een manier om onafhankelijkheid van landen en bedrijven te bereiken is een aanzienlijke inkorting van de toeleveringsketen.

verder lezen >
Een foto van prof. Dr. Christian Kille.
30.08.2020

Digitaal, analoog of op de een of andere manier hybride?

Is er nog iets nieuws te melden over het onderwerp " Digitalisering in het goederenvervoer over de weg "? Of is niet alles al gezegd, alleen niet door iedereen? De drijfveer  digitalisering  is zo breed en sterk, maar nog niet voldoende verspreid in de geest, dat het absoluut noodzakelijk is om er verder mee om te gaan.

verder lezen >
Is er echt een tekort aan opslagruimte? Of wordt de beschikbare ruimte niet gevonden?
28.08.2020

Dringend gezocht: snel beschikbare opslagruimte met korte huurtermijnen.

Dringend gezocht: snel beschikbare opslagruimte met korte huurtermijnen. Hoe bedrijven nu opslagruimte kunnen vinden.In de eerste weken van de verspreiding van het Coronavirus maakte één beeld diepe indruk: de lege supermarktschappen voor toiletartikelen. Waar normaal gesproken een breed assortiment van zeep of toiletpapier werd aangeboden, was nu sprake van lege schappen en maakten consumenten zich zorgen om tekorten. De vertraagde bevoorrading van de producten kwam echter niet door een gebrek aan producten, maar...... door een gebrek aan opslagruimte.

verder lezen >

Actuele mediapagina

Titel: TIMOCOM op nieuwe strategische koers
Medium: TTM
Datum: 24.10.2018
Titel: TIMOCOM helpt Spedition Schwarz onderaannemers opvolgen
Medium: Transportmedia
Datum: 30.01.2018
Titel: UTA-tankstations opgenomen in TIMOCOM planner
Medium: TTM
Datum: 29.01.2018

Media

Voor de visuele ondersteuning van teksten over en van TIMOCOM kunt u gebruik maken van de mediatheek van TIMOCOM. De foto's en documenten zijn opgedeeld in zes categorieën: 'Zakelijk drukwerk' (Business materials), 'Beeldmateriaal' (Imagery), 'Reclamemateriaal' (Brochures), 'Logo' (Logos), 'Fotogalerij' (Picture gallery) en 'Systeem/diensten' (System/Services) kunnen hier worden gedownload. Door andere filteropties, bijv. talen, is onze mediatheek heel gebruiksvriendelijk.

Naar mediatheek

Perscontact

TIMOCOM GmbH
Bedrijfscommunicatie
Timocom Platz 1
40699 Erkrath, Duitsland

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

top