skip navigation

Over TIMOCOM

Onze visie

TIMOCOM heeft één visie voor de toekomst van de logistieke sector. We geloven als FreightTech-bedrijf in een wereld zonder logistieke uitdagingen. Daarom is het onze missie om de logistieke sector slim, veilig en eenvoudig te maken. Deze toekomst noemen wij: 'Augmented Logistics'. Augmented Logistics is ook onze belofte. Want deze term betekent voor ons het uitbreiden, verbeteren, versterken, vergroten en stijgen van de logistiek. Dat betekent voor onze klanten dat ze hun logistieke uitdagingen met TIMOCOM slim, veilig en eenvoudig op kunnen lossen.

Ons succesverhaal

Het is niet alleen nu onze drijfveer om met digitale oplossingen te komen waar in de logistieke sector behoefte aan is. Dat was bij de oprichting van ons bedrijf ook al zo. In april 1997 was expediteur Jens Thiermann op zoek naar een Europees aanbestedingplatform voor transportopdrachten. Wat hij vond, was ronduit teleurstellend. Hij kwam tot de conclusie: dan doen we het zelf! En zo werd TimoCom Soft- und Hardware GmbH opgericht. Na het werk en in het weekend was hij bezig met het ontwikkelen van een eigen vracht- en laadruimtebeurs. De ooit zo gewaagde start-up is nu uitgegroeid tot een van de succesvolste middelgrote IT- en dataspecialisten voor de Europese logistieke sector. TimoCom Soft- und Hardware GmbH gaat vanaf 2018 verder onder de naam TIMOCOM GmbH.

Ons aanbod

Wij bieden als toonaangevende partner het eerste Smart Logistics System aan voor één Europees netwerk van de logistieke sector, waar elke dag tot 800.000 internationale vracht- en laadruimteaanbiedingen op worden geplaatst en verwerkt. Het neutrale netwerk van meer dan 45.000 gecontroleerde bedrijven is onderdeel van dit systeem. Neutraliteit is daarbij een belangrijk voordeel omdat de transacties direct tussen de contractuele partners worden afgesloten.

Onze diversiteit

Er werken op het hoofdkantoor in Erkrath (in de buurt van Düsseldorf) en bij de andere vestigingen in Polen, Tsjechië en Hongarije momenteel meer dan 500 mensen uit meer dan 30 landen. Het bedrijf is zo succesvol omdat het zich heeft gespecialiseerd en internationaal gericht is. Het bedrijf wordt geleid door de oprichter Jens Thiermann en zijn zoon Tim Thiermann. Zo kan aan de top van het familiebedrijf jarenlange ervaring worden gecombineerd met toekomstgerichte inzichten. Samen kunnen we al terugkijken op veel mijlpalen bij het bedrijf.

TIMOCOM in cijfers

500+

medewerkers (totaal)

30+

nationaliteiten (medewerkers)

85,3

mln. euro omzet

23

jaar IT-ervaring

4

vestigingen

+45 k

internationale klanten

Cijfers van: 12/2020

TIMOCOM – gegevens en feiten

Naam TIMOCOM GmbH
Directie Jens Thiermann, Tim Thiermann
Medewerkers meer dan 500 uit meer dan 30 landen
Hoofdkantoor Timocom Platz 1, 40699 Erkrath, Duitsland
Andere vestigingen Polen, Tsjechië, Hongarije
Omzet 85,3 mln. euro (bedrijfsjaar 2020)
top