skip navigation

Het transportlexicon

Lexiconvermeldingen

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

Bedrijfslogistiek

Bedrijfslogistiek is de verzamelnaam voor alle logistieke activiteiten van een bedrijf. Hier vallen alle interne en bedrijfsoverkoepelende aspecten van de logistieke keten onder. Hierbij kunt u denken aan inkoop, interne logistiek voor de productie en de verzending en distributie van de geproduceerde goederen.

De term
In de bedrijfskunde luidt de definitie van de term 'logistiek' als volgt: 'Het plannen, aansturen, uitvoeren en controleren van de fysieke goederenstroom en de bijbehorende informatiestroom in de hele waardeketen van een bedrijf'.

Er worden in principe in elk bedrijf logistieke activiteiten verricht, in alle sectoren. Bedrijfslogistiek is daarbij de verzamelnaam voor de meest uiteenlopende logistieke activiteiten van een bedrijf. Bedrijven die opereren in de logistieke sector, zijn verder gespecialiseerd op het gebied van de fysieke goederenstroom. Ze nemen deze taken en andere taken die hierbij horen, als dienstverlener over van andere bedrijven, met name het transport van goederen.

Altijd up-to-date

Hier kunt u zich aanmelden voor de gratis nieuwsbrief.

Aanmelden

Alle met '*' gemarkeerde velden zijn verplicht in te vullen.

Door uw registratie te versturen, gaat u automatisch akkoord met onze richtlijnen inzake gegevensbescherming.

Aanmelding voor de nieuwsbrief:


Uw persoonlijke gegevens (e-mailadres, naam en voornaam) worden voor het sturen van informatie door TIMOCOM GmbH naar de database van SC-Networks GmbH (bevoegde rechterlijke instantie: Kantongerecht München, registratienummer: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg doorgegeven. SC-Networks GmbH is onderworpen aan de Duitse wet op de gegevensbescherming (Bundesdatenschutzgesetz) en de instructies van TIMOCOM GmbH.

top