U kunt nu uw transportprocessen en logistieke processen kort en eenvoudig vormgeven. Of u nu transportopdrachten zoekt, uitvoert of vergeeft, op onze TIMOCOM marktplaats, u vindt de juiste toepassing voor uw behoeften en digitaliseringsgraad.

Bedrijfslogistiek

Bedrijfslogistiek is de verzamelnaam voor alle logistieke activiteiten van een bedrijf. Hier vallen alle interne en bedrijfsoverkoepelende aspecten van de logistieke keten onder. Hierbij kunt u denken aan inkoop, interne logistiek voor de productie en de verzending en distributie van de geproduceerde goederen.

De term
In de bedrijfskunde luidt de definitie van de term 'logistiek' als volgt: 'Het plannen, aansturen, uitvoeren en controleren van de fysieke goederenstroom en de bijbehorende informatiestroom in de hele waardeketen van een bedrijf'.

Er worden in principe in elk bedrijf logistieke activiteiten verricht, in alle sectoren. Bedrijfslogistiek is daarbij de verzamelnaam voor de meest uiteenlopende logistieke activiteiten van een bedrijf. Bedrijven die opereren in de logistieke sector, zijn verder gespecialiseerd op het gebied van de fysieke goederenstroom. Ze nemen deze taken en andere taken die hierbij horen, als dienstverlener over van andere bedrijven, met name het transport van goederen.

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top