skip navigation

Het transportlexicon

Lexiconvermeldingen

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

FTL (Full Truck Load)

Met FTL (Full Truck Load) wordt transport bedoeld waarbij de vrachtwagen maar één lading vervoert en daarmee helemaal is beladen. In het Nederlands wordt dit een complete lading genoemd.

Zowel bij de chauffeur, de transportondernemer en de opdrachtgever hebben complete ladingen de voorkeur. Voor de transportondernemer komt extra werk voor het aankondigen en factureren te vervallen en er zijn ook geen wachttijden op meerdere laad- en losplaatsen. De chauffeur is minder tijd kwijt aan het laden en lossen en het beveiligen van de lading. Voor de opdrachtgever is het een voordeel dat het de snelste variant van transport is om goederen die moeten worden vervoerd, direct vanaf de laadplaats naar de ontvanger te transporteren of te laten transporteren.

Het tegenovergestelde van FTL is de deellading, ook wel LTL (Less Than Truckload) genoemd. Een volle container wordt FCL (Full Container Load) genoemd en bij spoorwegverkeer wordt er gesproken van een wagonlading.

Altijd up-to-date

Hier kunt u zich aanmelden voor de gratis nieuwsbrief.

Aanmelden

Alle met '*' gemarkeerde velden zijn verplicht in te vullen.

Door uw registratie te versturen, gaat u automatisch akkoord met onze richtlijnen inzake gegevensbescherming.

Aanmelding voor de nieuwsbrief:


Uw persoonlijke gegevens (e-mailadres, naam en voornaam) worden voor het sturen van informatie door TIMOCOM GmbH naar de database van SC-Networks GmbH (bevoegde rechterlijke instantie: Kantongerecht München, registratienummer: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg doorgegeven. SC-Networks GmbH is onderworpen aan de Duitse wet op de gegevensbescherming (Bundesdatenschutzgesetz) en de instructies van TIMOCOM GmbH.

top