U kunt nu uw transportprocessen en logistieke processen kort en eenvoudig vormgeven. Of u nu transportopdrachten zoekt, uitvoert of vergeeft, in het Smart Logistics System van TIMOCOM vindt u de juiste toepassing voor uw behoeften en digitaliseringsgraad.

FTL (Full Truck Load)

Met FTL (Full Truck Load) wordt transport bedoeld waarbij de vrachtwagen maar één lading vervoert en daarmee helemaal is beladen. In het Nederlands wordt dit een complete lading genoemd.

Zowel bij de chauffeur, de transportondernemer en de opdrachtgever hebben complete ladingen de voorkeur. Voor de transportondernemer komt extra werk voor het aankondigen en factureren te vervallen en er zijn ook geen wachttijden op meerdere laad- en losplaatsen. De chauffeur is minder tijd kwijt aan het laden en lossen en het beveiligen van de lading. Voor de opdrachtgever is het een voordeel dat het de snelste variant van transport is om goederen die moeten worden vervoerd, direct vanaf de laadplaats naar de ontvanger te transporteren of te laten transporteren.

Het tegenovergestelde van FTL is de deellading, ook wel LTL (Less Than Truckload) genoemd. Een volle container wordt FCL (Full Container Load) genoemd en bij spoorwegverkeer wordt er gesproken van een wagonlading.

Wordt industrie-insider

Ontvang regelmatig relevante artikelen, waardevolle vakartikelen en exclusieve verslagen van gebruikers!


Nieuwsbrief aanmelden

top