U kunt nu uw transportprocessen en logistieke processen kort en eenvoudig vormgeven. Of u nu transportopdrachten zoekt, uitvoert of vergeeft, op onze TIMOCOM marktplaats, u vindt de juiste toepassing voor uw behoeften en digitaliseringsgraad.

Lege rit

Onder een lege rit verstaat men een tour, waarbij een truck zonder goederen naar de eerstvolgende plaats van lading moet rijden. Doorgaans is dat het geval, wanneer er bij een transportopdracht geen geschikte aansluitende lading is gegeven. Krijgt een chauffeur bijvoorbeeld de opdracht om een lading van Düsseldorf naar Parijs te transporteren, is de opdracht na het lossen van de lading weliswaar uitgevoerd, maar is er voor de vervolgrit geen (terug)vracht beschikbaar. De rit naar de eerstvolgende plaats van lading is in dat geval een lege rit.Vrachtenbeurzen zijn een effectief middel om lege ritten te vermijden. Gebruikers kunnen hier binnen een paar seconden een vrachtaanbieding uitzoeken of hun lege truck in het systeem plaatsen. Per slot van rekening wil iedere transportondernemer lege ritten vermeiden, omdat die duur, tijdrovend en schadelijk voor het milieu zijn.

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top