U kunt nu uw transportprocessen en logistieke processen kort en eenvoudig vormgeven. Of u nu transportopdrachten zoekt, uitvoert of vergeeft, in het Smart Logistics System van TIMOCOM vindt u de juiste toepassing voor uw behoeften en digitaliseringsgraad.

Logistiek 4.0

Met logistiek 4.0 worden de modernste logistieke activiteiten bedoeld, zoals connectiviteit, digitalisering en cloud computing. Hiermee bestaat het werk van een logistieke medewerker niet meer alleen, zoals vroeger, uit transport. Deze medewerker moet de logistiek in de hele toeleveringsketen ook in goede banen leiden, ook functieoverschrijdend en bedrijfsoverkoepelend.

De term
Logistiek 4.0 is voortgekomen uit de term industrie 4.0, die voor het eerst in 2011 op de beurs IAA Nutzfahrzeuge in Hannover te horen was. We bevinden ons nu in de vierde industriële revolutie. De eerste industriële revolutie draaide om het gebruik van stroomkracht, de tweede om het gebruik van elektrische energie en de introductie van de lopende band. De derde industriële resolutie, ook wel de digitale revolutie genoemd, werd ingezet met de automatisering van de productie en het gebruik van elektronica zoals programmeerbare besturingen.

Deze trend wordt met logistiek 4.0 voorgezet, maar nu wordt hier ook moderne informatie- en communicatietechnologie bij gebruikt. Door intelligente systemen digitaal aan elkaar te koppelen, kunnen mensen, machines, installaties, logistieke systemen en producten direct met elkaar communiceren. Als de logistiek zo vroeg mogelijk in de supplychain wordt geïntegreerd, kan de just-in-timeproductie worden geoptimaliseerd. Aan de andere kant hopen de transporteurs op deze manier beter te kunnen plannen, hun wagenpark nog beter te kunnen benutten en de wachttijden bij de laadplaatsen te verkorten.

Wordt industrie-insider

Ontvang regelmatig relevante artikelen, waardevolle vakartikelen en exclusieve verslagen van gebruikers!


Nieuwsbrief aanmelden

top