U kunt nu uw transportprocessen en logistieke processen kort en eenvoudig vormgeven. Of u nu transportopdrachten zoekt, uitvoert of vergeeft, op onze TIMOCOM marktplaats, u vindt de juiste toepassing voor uw behoeften en digitaliseringsgraad.

LTL (Less Then Truckload)

Met LTL (Less Then Truckload) wordt de deellading van een vrachtwagen bedoeld. Meestal wordt er voor een vrachtwagen die maar voor een deel is beladen, gezocht naar meer ladingen, zodat het transport rendabel wordt. Er is behalve zoeken naar meer ladingen nog een mogelijke oplossing: gegroepeerde soorten goederen transporteren.

Theoretisch gezien kan de transporteur met meerdere deelladingen meer geld verdienen dan met een complete lading, maar er moet ook rekening mee worden gehouden dat er bij elke laad- en losplaats wachttijden kunnen zijn, waardoor het hele transport aanzienlijk kan vertragen. Bij bijzonder dringende ladingen die op een bepaald tijdstip moeten worden geleverd, kan het daarom ook voorkomen dat een vrachtwagen een deel van de route met maar één deellading rijdt.

De deellading van een container wordt LCL ('Less than Container Load') genoemd.

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top