skip navigation

Het transportlexicon

Lexiconvermeldingen

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T V W Z

LTL (Less Then Truckload)

Met LTL (Less Then Truckload) wordt de deellading van een vrachtwagen bedoeld. Meestal wordt er voor een vrachtwagen die maar voor een deel is beladen, gezocht naar meer ladingen, zodat het transport rendabel wordt. Er is behalve zoeken naar meer ladingen nog een mogelijke oplossing: gegroepeerde soorten goederen transporteren.

Theoretisch gezien kan de transporteur met meerdere deelladingen meer geld verdienen dan met een complete lading, maar er moet ook rekening mee worden gehouden dat er bij elke laad- en losplaats wachttijden kunnen zijn, waardoor het hele transport aanzienlijk kan vertragen. Bij bijzonder dringende ladingen die op een bepaald tijdstip moeten worden geleverd, kan het daarom ook voorkomen dat een vrachtwagen een deel van de route met maar één deellading rijdt.

De deellading van een container wordt LCL ('Less than Container Load') genoemd.

Altijd up-to-date

Hier kunt u zich aanmelden voor de gratis nieuwsbrief.

Aanmelden

Alle met '*' gemarkeerde velden zijn verplicht in te vullen.

Door uw registratie te versturen, gaat u automatisch akkoord met onze richtlijnen inzake gegevensbescherming.

Aanmelding voor de nieuwsbrief:


Uw persoonlijke gegevens (e-mailadres, naam en voornaam) worden voor het sturen van informatie door TIMOCOM GmbH naar de database van SC-Networks GmbH (bevoegde rechterlijke instantie: Kantongerecht München, registratienummer: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2 in 82319 Starnberg doorgegeven. SC-Networks GmbH is onderworpen aan de Duitse wet op de gegevensbescherming (Bundesdatenschutzgesetz) en de instructies van TIMOCOM GmbH.

top