U kunt nu uw transportprocessen en logistieke processen kort en eenvoudig vormgeven. Of u nu transportopdrachten zoekt, uitvoert of vergeeft, op onze TIMOCOM marktplaats, u vindt de juiste toepassing voor uw behoeften en digitaliseringsgraad.

Vast tijdstip

Er is sprake van een vast tijdstip als er in de overeenkomst bij een transportopdracht een vast tijdstip is opgenomen voor het laden of lossen van de vrachtwagen. Op tijd laden of lossen is dan bestanddeel van de overeengekomen verplichtingen.

De term
De term vast tijdstip wordt gebruikt als vervanging voor de verouderde term 'geplande vracht'. Het overkoepelende begrip is 'termijnaffaire'.

Dagelijkse praktijk
Er worden vaker vaste tijdstippen overeengekomen voor het lossen dan voor het laden. Meestal zegt een vast tijdstip vooral wat over wanneer de goederen bij de klant moeten zijn. Als de vrachtwagen voor dit tijdstip aankomt, is er aan deze voorwaarde voldaan. Er kan echter ook een vast tijdstip worden overeengekomen waarbij de goederen niet eerder mogen worden geleverd. Dit kan verschillende redenen hebben: de kraan voor het lossen is voor een bepaalde tijd besteld of er moet een weg worden afgezet zodat de vrachtwagen kan passeren. Er worden verder vaste tijdstippen overeengekomen om een strikte planning te kunnen hanteren. Zo dienen wachttijden bij het laadperron te worden vermeden.

Ontvang relevante artikelen, waardevolle trends en exclusieve verslagen van logistiek experts!

 

Nieuwsbrief aanmelden

Pop-up image - Logistic
Logistieke trends en ontwikkelingen ontvangen?

Krijg de laatste logistieke trends en ontwikkelingen direct in uw mailbox. Profiteer daarnaast als eerste van de nieuwste productupdates.

top