05.01.2023

Goederentransportverzekering voor de spotmarkt

SCHUNCK picture

TIMOCOM and SCHUNCK Collaboration

Nieuwe Goederentransportverzekering voor de spotmarkt

TIMOCOM sluit strategisch partnerschap met SCHUNK GROUP

Erkrath, 05-12-2022 – TIMOCOM en SCHUNCK GROUP hebben een samenwerking gesloten voor de verzekering van goederen. Alle klanten van TIMOCOM kunnen daarmee vanaf nu het vervoer van afzonderlijke zendingen met een paar klikken verzekeren. "Met onze nieuwe partner, SCHUNCK GROUP, kunnen onze klanten nu heel makkelijk afzonderlijke ladingen verzekeren", zegt Gunnar Gburek, Head of Business Affairs bij TIMOCOM. "

Dat is met name interessant voor kleinere ondernemingen en ondernemingen die geen raamovereenkomsten met verzekeringen hebben."


Volledige dekking in plaats van onderverzekering

Iemand moet instaan voor financiële schade die tijdens het transport inclusief verlading en eventuele opslag ontstaat, of het nu om verlies, beschadiging of verkeerde levering gaat. Maar de wettelijke aansprakelijkheidslimiet van verzenders en vrachtvervoerders is in veel gevallen niet voldoende om de waarde van de goederen te dekken. In die gevallen biedt de goederentransportverzekering uitkomst. Die is gebaseerd op de daadwerkelijke waarde van de goederen, ook als deze boven de wettelijke aansprakelijkheidslimiet van de verkeersaansprakelijkheidsverzekering ligt. Zo blijven verzekerden in geval van schade niet met de kosten zitten.

"Samen met onze partner TIMOCOM kunnen we klanten via digitale weg snel en eerlijk verzekeren. En dat tegen topvoorwaarden: TIMOCOM klanten kunnen tussen vier premiemodellen tot een goederenwaarde van € 100.000 kiezen", zegt Thomas Wicke, bedrijfsleider bij SCHUNK GROUP. "Wij zijn vooral blij dat we het verzekeren van transport zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor klanten met een koppeling naar de TIMOCOM Vrachtbeurs, dus precies waar het nodig is."


De goederentransportverzekering is geïntegreerd in de Vrachtbeurs en kan met een druk op de knop voor elke ingestelde vracht worden bijgeboekt. De noodzakelijke informatie voor de verzekering wordt automatisch rechtstreeks uit de vrachtaanbieding overgenomen, waardoor handmatige invoer niet nodig is.

Over SCHUNCK

SCHUNCK GROUP (www.schunck.de) is de toonaangevende verzekeringsmakelaar en dienstverlener in de logistiek. Wij overtuigen met onze vakkundigheid, jarenlange expertise en innovatieve producten en IT-oplossingen. Centraal staat voor ons het adviseren over en verschaffen van verzekeringsoplossingen op maat voor afzonderlijke risico's bij het mkb. Ons verzekeringsportfolio beslaat een breed scala van verzekeringen, van verkeersaansprakelijkheid, goederentransport en bedrijfs-, milieu- en productaansprakelijkheid tot voorzorgsmanagement, wanbetalingen, factoring en cyberveiligheid. 

SCHUNK werd in 1919 opgericht en behoort tot de Ecclesia Groep. Met meer dan 2.400 medewerkers is de Ecclesia Groep de grootste Duitse verzekeringsmakelaar voor ondernemingen en instellingen. Hoofdzetel van SCHUNK is München. Daarnaast heeft SCHUNK nog 9 vestigingen in Duitsland, een dochtermaatschappij in Spanje en een wereldwijd netwerk van meer dan 180 makelaars.

Over TIMOCOM

TIMOCOM GmbH is een middelgroot FreightTech-bedrijf uit Duitsland met meer dan 500 werknemers uit 40 landen wereldwijd en vestigingen in Polen, Tsjechië en Hongarije. De IT- en dataspecialist helpt zijn klanten met een marktplaats voor het Europese goederenvervoer over de weg hun logistieke doelen te halen. Er maken meer dan 50.000 gecontroleerde klanten gebruik van deze marktplaats en ze plaatsen bij elkaar tot wel 1 miljoen nieuwe internationale vracht- en laadruimte aanbiedingen per dag. TIMOCOM is een toonaangevende partner voor de gedigitaliseerde toekomst van de logistiek.

Lees meer over onze directie, de bedrijfsgeschiedenis, de behaalde mijlpalen en de actuele toepassingen in de persmap van TIMOCOM.

Persbericht downloaden
top