02.03.2023

Nieuwe functie: prijsvoorstellen voor vrachten maakt het makkelijker om transportpartners te kiezen

Preisvorschläge_900x600px-web_2 (1)

TIMOCOM bundelt aanbiedingen van opdrachtnemers in de vrachtbeurs. De TIMOCOM vrachtbeurs wordt uitgebreid met een tijdbesparende functie. Met de functie ‘Prijsvoorstellen voor vrachten’ kunnen opdrachtgevers potentiële zakenpartners oproepen om aan te geven of ze interesse hebben in het transport en om tegelijkertijd hun prijsvoorstellen in te dienen. De aanbiedingen zijn voor de opdrachtgever direct in zijn geplaatste vrachtaanbieding te zien. Dat bespaart tijd en maakt het overzichtelijker, vooral als meerdere planners binnen een bedrijf met TIMOCOM werken.


Efficiënt opdrachten aanbieden ondanks grote aantal aanbiedingen

Wie de vrachtbeurs van TIMOCOM gebruikt, profiteert van een groot netwerk. Meer dan 53.000 klanten uit heel Europa gebruiken het platform om snel en makkelijk nieuwe zakenpartners te vinden en transporten aan te bieden. Dit zijn zowel planners, vervoerders als verladers. Dat leidt tot een enorme zichtbaarheid. En dat is vaak gewenst, maar moet soms ook in goede banen worden geleid. “Bij begeerde vrachtaanbiedingen krijgen de opdrachtgevers vaak tot wel 500 aanvragen, soms zelf meer”, zegt productmanager David Moog. “Ze nemen per e-mail, telefonisch of via de chat contact op met de planners, waardoor het onnodig tijdrovend wordt om de opdracht aan te bieden.”

De functie ‘Prijsvoorstellen voor vrachten’ zorgt er nu voor dat aanbiedingen efficiënter kunnen worden beheerd. Hiermee kunnen opdrachtgevers nog steeds uit een pool van aanbiedingen kiezen, en behouden ze daarbij het overzicht. Ze zien meteen wie de aangeboden vracht tegen welke prijs wil vervoeren. Bovendien kan extra informatie, bijvoorbeeld over vereiste ISO-certificaten of vrachtwagens die minder slecht zijn voor het milieu, via de ‘Prijsvoorstellen voor vrachten’ worden opgevraagd.

FME Frachtmanagement Europa: ontlasting voor planners

Bij FME Frachtmanagement Europa GmbH is efficiëntie onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Het expeditiebedrijf uit Hof in de Duitse deelstaat Beieren is in heel Europa actief als specialist op het gebied van directe gedeeltelijke en complete ladingen en speciale ritten. Christopher Kranholdt, de bedrijfsleider, is blij met de functie Prijsvoorstellen voor vrachten. Dit bespaart zijn collega's van de planningsafdeling veel werk bij het aanmaken van nieuwe vrachtaanbiedingen. “Mijn planningsteam bespaart tijd en krijgt de transportaanbiedingen overzichtelijk in één venster te zien.

Zo kunnen we nog sneller de juiste vrachtwagen inplannen en zijn ellenlange e-mailconversaties en telefoongesprekken voorgoed verleden tijd”, zegt Kranholdt.

De nieuwe functie wordt vanaf nu aan alle klanten van TIMOCOM op de Road Freight Marketplace aangeboden, zonder extra kosten.

Persbericht downloaden
top