14.10.2015

4-landen-truckerstoernooi in Amsterdam

Truckers meten hun krachten tijdens behendigheids- en veiligheidswedstrijd, georganiseerd door TimoCom en O.S.C.

(1)

Erkrath, 16.10.2015 – Dat vier landen aan een behendigheids- en veiligheidstoernooi voor truckers deelnemen, is in de gepresenteerde constellatie een absolute noviteit: Nederland – Duitsland – België – Luxemburg. Het toernooi van de „Best European Transport Teams“ gaat voor het eerst gehouden worden op het buitenterrein van de Bedrijfsauto RAI, de grootste transportbeurs van Nederland. Organisatoren zijn TimoCom Europa's grootste transportplatform en de OSC, een van de grootste vervoersassociaties in Nederland. Op de dag van dit evenement gaan de allerbeste truckers hun kunde en hun vaardigheden onder bewijs stellen. Behalve de "fun" factor willen de organisatoren de chauffeurs vooral bij hun dagelijkse werk ondersteunen en een bijdrage leveren aan de algemene verkeersveiligheid.

Nadat de truckers-match tussen Duitsland en Nederland in het Nederlandse Dronten het afgelopen jaar een daverend succes is gebleken, ging het niet meer om de vraag, of TimoCom en de OSC opnieuw een internationaal toernooi gingen organiseren, maar enkel nog om de vraag, welke landen er nog meer gingen deelnemen. Er werd dus afgesproken dat op 24 oktober dit jaar voor het eerst vier landen met elk zes deelnemers uit nederland, Duitsland, België en Luxemburg tegen elkaar in het strijdperk gaan treden. Aan Nederlandse zijde is in de persoon van de bekende Elwin Stegemann van Müller Fresh Food Logistics uit Holten opnieuw een eersteklas truckerlegende van de partij.

 

De Countdown loopt

Om alvast een klein voorproefje van het grote toernooi in oktober te geven, geeft de op wedstrijdgebied zeer ervaren O.S.C.-voorzitter Wim Bos alvast zijn visie over de op handen zijnde wedstrijdoefeningen en zijn eigen ervaringen: „Wij organiseren al sinds vele jaren toernooien voor chauffeurs met oefeningen, die we aan het dagelijkse werk van de truckers ontlenen. Want dikwijls worden de problemen die zich tijdens het vervoer kunnen voordoen, maar ook de verantwoordelijkheid, onderschat. Veel mensen staan er ook helemaal niet bij stil, hoe het leven er zonder trucks uit zou zien. De maatschappij zoals we die momenteel kennen, zou vermoedelijk niet eens bestaan. Om de betekenis van de truck wat beter voor het voetlicht te plaatsen, hebben wij samen met TimoCom deze chauffeurswedstrijd in het leven geroepen. Net als bij onze nationale toernooien zijn de eisen ook hier in de finale behoorlijk hoog. De truckers behendigheidsoefeningen uitvoeren, laten zien dat ze ladingen correct kunnen beveiligen en hun voertuigen onder controle houden en verrassende opdrachten kunnen oplossen. Wij zijn blij met iedereen die voldoende courage heeft om aan ons deel te nemen.

 

Country-Manager Benelux, Smahan Dahmani-Cicek van TimoCom, legt aanvullend de redenen uit, waarom haar onderneming deze event zo krachtig ondersteunt: „Als IT-dienstverlener voor de transport- en logistiekbranche hechten wij een groot belang aan de veiligheid in de transportbranche, maar we willen natuurlijk ook dat de chauffeurs op de dag van de wedstrijd plezier aan de oefeningen beleven. Ik vind dat we dat allebei op deze manier heel goed met elkaar kunnen combineren. Daarnaast willen wij de cohesie in de branche versterken en in het algemeen voor meer begrip in het wegverkeer werven.“

 

Behalve een bezoek aan de beurs dus een extra reden om deze highlight te bezoeken.

 

Meer informatie over TimoCom en O.S.C vindt u op www.timocom.nl en www.chauffeursverenigingen.nl.

 

Persbericht downloaden
top