01.02.2017

Alle partners met elkaar in contact brengen

De logistieke dienstverlener Militzer & Münch rekent op TimoCom

(2)

Erkrath, 01.02.2017 – TimoCom, het grootste transportplatform van Europa, staat er niet alleen om bekend dat hiermee op een efficiënte manier vracht en laadruimte kunnen worden samengebracht, maar ook dat het hiermee voor gebruikers makkelijker wordt om op een innovatieve manier te netwerken en digitaal werken makkelijker te maken. Ook de internationale logistieke dienstverlener Militzer & Münch maakt gebruik van deze voordelen.

De logistieke dienstverlener Militzer & Münch werkt al meer dan 10 jaar samen met TimoCom, het grootste transportplatform van Europa. “We hebben met TimoCom een betrouwbare partner aan onze zijde die ons bij onze dagelijkse werkzaamheden in het wegvervoer ondersteunt”, legt Tom Rosman, de directeur van M&M Militzer & Münch GmbH, uit. Zo werd onlangs ons eigen transportmanagementsysteem via TC Connect, de interface van TimoCom, aan het transportplatform gekoppeld. Zo worden onze aanbiedingen nu automatisch op de vracht- en laadruimtebeurs geplaatst. “Door onze beschikbaarheidssoftware te koppelen aan het transportplatform, kon er niet alleen in korte tijd veel tijd worden bespaard, maar onze arbeidsprocessen werden hierdoor ook nog eens vergemakkelijkt. De up- en downloadfunctie voor documenten op het transportplatform is nog een verbetering voor ons. We vragen al onze partners de meest gebruikte documenten te uploaden, zodat we ze altijd bij de hand hebben. Hierbij kunnen we een aantal processen overslaan en de weg vrijmaken voor digitaal en vooral papiervrij werken. Bewust omgaan met hulpbronnen staat bij al onze vestigingen hoog in te vaandel”, vertelt Rosman verder.

 

 

Over de grenzen heen netwerken

Er werken ca. 2.000 medewerkers in ca. 100 eigen vestigingen in ongeveer 30 landen voor de logistieke dienstverlener met hoofdkantoor in St. Gallen in Zwitserland. Het uitgebreide netwerk van Militzer & Münch bestaat naast de eigen vestigingen ook uit de voorkeurspartners waar het bedrijf bij het plaatsen van een opdracht beroep op doet. Hierbij komen veel verschillende talen en culturen samen. TimoCom heeft om iedereen met elkaar in contact te laten komen, exclusief voor het bedrijf een gesloten gebruikersgroep aangemaakt waarmee het plaatsen van opdrachten en het uitwisselen van informatie zonder problemen kan worden gestuurd. Het principe is hierbij heel eenvoudig: de groepsleden plaatsen hun opdrachten en alleen de vestigingen van Militzer & Münch hebben hier toegang toe. Als de overeengekomen termijn is verstreken, wordt de opdracht ook zichtbaar voor de groep voorkeurspartners. Zo is het eigen internationale bedrijvennetwerk Militzer & Münch op het platform van TimoCom te vinden en kunnen alle partners met elkaar in contact worden gebracht.

 

 

 

Persbericht downloaden
top