15.01.2014

Alle wegen leiden naar Milaan: TC eMap® blijft op succeskoers!

TimoCom wint belangrijkste prijs van de Italiaanse transportbranche

(1)

Düsseldorf, 11-12-2013 –  De Düsseldorfse IT-onderneming TimoCom heeft met haar calculatie- en trackingoplossing TC eMap® opnieuw een voltreffer uitgedeeld. Met de eretitel „Il Logistico dell’anno” ontving de vrachtbeursprovider eind november 2013 een van de belangrijkste onderscheidingen van de Italiaanse transportbranche.

De voordelen van TC eMap® overtuigen iedereen

De logistiekprijs werd dit jaar wederom door de Italiaanse logistieke beroepsvereniging Assologistica in samenwerking met het tijdschrift Euromerci en de organisatie „Cultura  e Formazione –  Assologistica“ in 7 categorieën uitgereikt. TimoCom overtuigde de jury met de 3-in-1-oplossing van TC eMap® in de categorie „technologie“. Deze unieke trackingmodule toont namelijk in één oogopslag alle gangbare telematicasystemen op slechts één platform. Daardoor hoeven transportondernemers niet meer telkens van de ene naar de andere provider om te schakelen en kunnen zij hun voertuigen comfortabel op één en dezelfde kaart traceren en volgen. Met behulp van de geïntegreerde routeplanner van TC eMap® biedt het systeem bovendien de mogelijkheid om de te rijden route en de ritkosten voor de gekozen vertrek- en bestemmingscombinatie te berekenen en daarbij ook de actuele verkeersinformatie real time te laten weergeven. „Dankzij deze nieuwe technologie wordt de informatieroute tussen opdrachtnemer en opdrachtgever geoptimaliseerd en de transport business transparanter, veiliger en efficiënter“, weet Tommaso Magistrali van TimoCom. De country manager voor Italië nam de prijs tijdens de ceremonie op de Italian Logistics Conference in Milaan in ontvangst uit handen van de Presidente van „Cultura  e Formazione –  Assologistica“, Donatella Rampinelli. Overige winnaars waren die avond onder andere de grootste expediteur van Italië, ARCESE Group, en DHL Supply Chain Italy.

 

Bartolomeo Giachino, staatssecretaris van het ministerie van verkeer, benadrukte in zijn speech naar aanleiding van de prijsuitreiking dat Italië weliswaar onder ‘s werelds grootste economieën op de achtste plaats staat, maar dat de Italiaanse transport- en logistieksector nog een aantal zwakke punten heeft. De komende jaren dienen er daarom stevige maatregelen te worden genomen om de efficiency en het concurrerend vermogen in de logistiekbranche verder te verbeteren. Een belangrijke bijdrage aan de verwezenlijking van die doelen wordt door TimCom met zijn producten nu al geleverd. „De prijs toont aan dat wij met de ontwikkeling van professionele oplossingen de productiviteit van onze gebruikers in heel Europa kunnen doen toenemen en dat dit succes ook door de transport- en logistiekbranche naar waarde beloond wordt“, aldus Magistrali.

 

Meer informatie over TimoCom vindt u op www.timocom.nl.

Persbericht downloaden
top