03.11.2015

And the winner is… team Nederland!

4-landen-truckerstoernooi – georganiseerd door TimoCom en O.S.C.

(2)

Erkrath, 03.10.2015 – Op zaterdag 24 oktober vond op de Bedrijfsauto RAI in Amsterdam, de grootste transportbeurs van Nederland, het 4-landen-truckerstoernooi “Best European Transport Team” plaats, waarna de prijzen werden uitgereikt. Geselecteerde vrachtwagenchauffeurs uit Duitsland, Nederland, België en Luxemburg konden die dag bij rijd- en behendigheidsoefeningen laten zien wat ze in huis hadden. De organisatoren waren TimoCom, het grootste transportplatform van Europa en OSC, een van de grootste vervoersassociaties van Nederland. Het was hun doel om niet alleen vermaak te bieden, maar ook bij te dragen aan de verkeersveiligheid.

 

Het toernooi was bijzonder spannend door het internationale deelnemersveld. Tijdens adembenemende oefeningen lieten vrachtwagenchauffeurs van alle vier de landen zich van hun beste kant zijn. Ze lieten het massaal toegestroomde publiek daarbij versteld staan met hun rijkunsten.

Plezier en strijdlust tegelijkertijd

Sales Director Harjo Woltinge van TVM, een van de grootste transportverzekeringen,

riep na een spannend en emotioneel geladen toernooi uit wie op de eerste drie plaatsen waren geëindigd. De uiterst gemotiveerde Nederlanders gingen er met de eerste prijs vandoor. De Luxemburger mochten ook het podium betreden, maar dan een treetje lager. Zij eindigden op de tweede plaats en de Belgische werden derde, gevolgd door de Duitsers. O.S.C.-voorzitter Wim Bos over de talenten: In het begin was het duidelijk dat Luxemburg het meeste toernooi ervaring hadden.
Zij lagen in bijna alle oefeningen voor de Nederlandse en Belgische team. 
 Vanaf het manoeuvreren-oefening op de middag, veranderde plotseling de situatie, want dit was een oefening die de Nederlandse team uitstekend beheerst. Ze verloren geen punten meer die uiteindelijk hen ook naar de overwinning hielp.
 
Het Duitse team heeft het opmerkelijk goed gedaan met een totaal van 5251 punten, waarmee het nauwelijks onderdeed voor de andere teams. Met deze prestatie hebben ze in theorie ook zeker het potentieel om te winnen. Volgende keer beter.”

De chauffeurs hebben dus genoeg motivatie om nogmaals aan een toernooi deel te nemen.

 

Dat was zeker geen verrassing voor Smahan Dahmani-Cicek, Country Manager bij TimoCom. Zij benadrukte nog maar eens dat de deelnemers van tevoren zijn geselecteerd aan de hand van speciale criteria: “In Luxemburg heeft de vereniging Beruffs-Chauffeuren LetzebiergA. s. b. i. de chauffeurs uitgekozen, bij de Nederlandse vereniging O.S.C. moesten zich de beste zes Nederlanders en Belgen zich tijdens een toernooi kwalificeren voor de finale. Bij de Duitsers verschenen de beste chauffeurs van vorig jaar aan de start.”

 

 

Meer informatie over TimoCom, O.S.C. en aanmelding voor het toernooi vindt u op www.timocom.nl en www.chauffeursverenigingen.nl.

Persbericht downloaden
top