11.11.2016

Betere kansen op werk in de logistieke branche

TimoCom ontvangt een prijs van de logistieke hogeschool

(1)

TimoCom geeft het goede voorbeeld: de IT-dienstverlener is door de logistieke universiteit in Posen bekroond voor het transportplatform waar de nieuwe generatie in de logistieke branche mee wordt gestimuleerd

Erkrath, 26-10-2016 – TimoCom werkt met het transportplatform al jaren samen met onderwijsinstellingen in heel Europa: de Gediminas Technische Universiteit in Vilnius om studenten voor te bereiden op de arbeidsmarkt, de Universiteit van Maribor in Slovenië waar regelmatig workshops worden gegeven en de toonaangevende logistieke hogeschool in het Poolse Posen, Wyższa Szkoła Logistyki (WSL), waar TimoCom al jarenlang mee samenwerkt. En nu is dat ook officieel erkend.

 

TimoCom heeft voor de start van het nieuwe wintersemester van 2016 een prijs gekregen van de logistieke hogeschool WSL in Posen. Prof. Dr. hab. Dr. h. c. Andrzej Korzeniowski, de rector van de hogeschool in Posen, overhandigde de speciale medaille persoonlijk aan het hoofd van de Poolse vestiging van TimoCom, Dariusz Korbut, voor de 'belangrijke bijdrage aan praktijkgericht leren'. 

 

Betere kansen op werk in de logistieke branche

In het beroepsleven is veel praktijkervaring vaak een beslissende factor. Het is daarom heel belangrijk dat onderwijswijsinstellingen en bedrijven met elkaar samenwerken en informatie uitwisselen. Ook het grootste transportplatform van Europa, TimoCom, draagt hierbij bij door praktijkervaring uit de branche te delen met leerlingen en studenten. De IT-dienstverlener heeft voor deze onderwijsdoeleinden een speciale demoversie van het transportplatform beschikbaar gesteld zodat scholieren en studenten kunnen oefenen met het afwikkelen van transportopdrachten. Het bedrijf biedt daarnaast cursussen en workshops aan met trainingshandleidingen die hier speciaal voor zijn opgesteld. De toekomstige logistieke specialisten leren met de handige IT-tools en documenten niet alleen de functies die beschikbaar zijn op de transportmarkt, beter kennen, maar ze overtuigen ook bij potentiële werkgevers met de certificaten die ze hebben behaald bij de gratis workshops. Een win-winsituatie voor alle partijen, aldus Smahan Dahmani-Cicek, TimoCom Country Manager voor de Benelux: “In landen als Nederland, Polen, Slovenië en Litouwen geven onze Country Managers regelmatig TimoCom-trainingen. Wij investeren tijd en energie in het vormen van toekomstige beroepscarrières in de transportsector en logistieke branche. Dat is een groot voordeel, zowel voor TimoCom als voor de deelnemers zelf.”

Met de medaille die we zojuist in Polen in ontvangst hebben mogen nemen, wordt niet alleen onze toewijding bekroond, maar het is volgens het hoofd van de Poolse vestiging, Dariusz Korbut, ook een sterke motivatie voor de toekomst: “We blijven de bestaande projecten steunen en TimoCom zal zelfs nog nauwer gaan samenwerken met opleidingsinstellingen.”

 

Meer informatie over TimoCom vindt u op www.timocom.nl.

Persbericht downloaden
top