18.07.2016

Buiten de Europese grenzen

Chinese regeringsdelegatie op bezoek bij TimoCom

(2)

Erkrath, 19-07-2016 – Als een delegatie uit China op een Europese rondreis langs vrachtcentra is, kunnen ze natuurlijk niet om TimoCom, het grootste transportplatform van Europa, heen. Dat was een ding dat zeker was voor de in totaal elf gedelegeerden toen ze voor hun reis de naam TimoCom tegenkwamen. En zo ging de regeringsdelegatie eind juni een middag naar het hoofdkantoor in Erkrath voor een kijkje achter de schermen bij TimoCom.

Van China door Europa naar Erkrath

De regeringsdelegatie bezocht op de reis door Europa vrachtcentra in Londen, Amsterdam en München om een beeld te krijgen van hoe wegvervoer, binnenvaart en spoorvervoer op elkaar zijn afgestemd. De naam TimoCom dook al snel op toen ze in hun thuisland zochten naar een belangrijk Europees transportplatform. In China worden de onderwerpen transportoptimalisatie en voertuiggebruik steeds belangrijker. Het duurde dan ook niet lang voordat ze besloten om ook naar Erkrath te komen om TimoCom te bezoeken.

Op maandag 20 juni 2016 was het zover. De elf leden werden in het TiComplex welkom geheten door Marcel Frings, de chief representative van TimoCom, en zijn assistente Nadine Reutersberg. Het bezoek begon met een rondleiding door het vier etages tellende gebouw. Daarbij mochten de gedelegeerden een kijkje nemen op elke afdeling en er werd uitgelegd welke afdeling wat doet. Frings sprak daarnaast over de succesvolle geschiedenis van de Europese marktleider op het gebied van vracht- en laadruimtebeurzen. De gasten waren van begin af aan enorm geïnteresseerd. Ze hingen dan ook aan de lippen van de woordvoerder van het bedrijf. Bij de marketingafdeling kwam de culturele diversiteit van de klanten van TimoCom, maar ook van de interne medewerkers van het IT-bedrijf aan bod. Daarna ging de delegatie naar de IT-afdeling, waar het transportplatform voor de klant steeds verder wordt ontwikkeld en geoptimaliseerd. Toen ze alle etages en afdelingen gehad hadden, gingen de elf gedelegeerden naar het restaurant van het bedrijf, 'TimoComs eetkamer', voor een gezellig samenzijn en een presentie van Marcel Frings over het portfolio van TimoCom. Naast de vracht- en laadruimtebeurs, de calculatie- en trackingoplossing, het bedrijfsregister en de aanbestedingsfunctie voor periodieke vrachtopdrachten waren de gasten uit China vooral onder de indruk van de opslagbeurs. Na de presentatie was het tijd voor een vragenrondje. De gedelegeerden waren daarbij bijzonder geïnteresseerd in de ontwikkeling en doelgroepen van TimoCom en wat TimoCom nu zo'n groot succes maakt. 

Toen alle vragen waren beantwoord, werd er afscheid genomen van de regeringsdelegatie. “Maar dat was zeker niet het laatste gesprek. Ze bleken veel belangstelling te hebben in TimoCom voor hun eigen vervoersruimte”, aldus Frings.

 

Uit dit bezoek kan worden geconcludeerd dat TimoCom zich niet alleen richt op vracht- en laadruimtes, maar ook verschillende continenten buiten de bestaande werkruimte en geografische grenzen om samenbrengt.

 

Persbericht downloaden
top