11.06.2019

De weg vrijmaken voor het digitale tijdperk

TIMOCOM presenteert een veelomvattend systeem voor de logistiek met nieuwe smart-app

(2)

Erkrath/München, 5 juni 2019 – TIMOCOM wil het digitale tijdperk voor transport- en logistieke bedrijven ontsluiten. Op de transport logistic 2019 in München, Duitsland, presenteert de IT-specialist een veelomvattend systeem met nieuwe toepassingen, interfaces en partners, dat logistieke bedrijven op alle gebieden van het transportproces digitaal ondersteunt. "We willen innovaties die onze klanten dagelijks vooruithelpen, net zo toegankelijk maken als stroom uit een stopcontact," zegt Gunnar Gburek, woordvoerder van TIMOCOM.

"Het is ons doel om voor ons netwerk van klanten en partners het eerste digitale contactpunt van de Europese logistieke branche te worden," aldus Gburek.

De bedrijfsvisie "een wereld zonder logistieke uitdagingen" volgend breidt TIMOCOM zijn nieuwe Smart Logistics System uit. De uitbreidingen vullen de toonaangevende vracht- en laadruimtebeurzen van Europa, die onderdeel vormen van het systeem, aan met innovatieve, digitale toepassingen zoals de opdrachtafhandeling. "Het is ons doel om voor ons netwerk van klanten en partners het eerste digitale contactpunt van de Europese logistieke branche te worden," aldus Gburek.

De IT-specialist zal tot 2030 ruim 100 miljoen euro in de uitbreiding van het systeem investeren en wil het aantal klanten in die periode naar 100.000 meer dan verdubbelen. In het kader van de verdere internationalisering zal het aantal medewerkers in de komende elf jaar groeien van 300 naar 800.

Smart API's maken de gegevensuitwisseling met het Smart Logistics System mogelijk

Nieuwe interfaces maken de toegang tot het Smart Logistics System voor bedrijven makkelijker. Zogenaamde Smart API's bieden klanten de mogelijkheid verbinding te maken met het systeem via hun eigen logistieke software. De toegang tot de toepassingen vindt steeds plaats via een unieke interface. Zo kunnen ondernemingen bijvoorbeeld via de Smart API transportaanvragen kenbaar maken aan meer dan 43.000 mogelijke zakelijke partners en via hun eigen logistieke software transportopdrachten verzenden en ontvangen.

Gegevens met netwerkpartners delen

Deel van de systeemfilosofie is de integratie van sterke partners. Met Cargoclix en Krone Telematics heeft TIMOCOM twee gerenommeerde bedrijven aan boord, waarvan de routegerelateerde GPS-gegevens via het systeem kunnen worden gedeeld. Zo kunnen opdrachtgevers die TIMOCOM gebruiken transporten op basis van realtime plannen, beheren en optimaliseren. Nu al zijn uit heel Europa 246 telematica-aanbieders in het Smart Logistics System geïntegreerd. Nieuwe partners zijn onder andere leveranciers van logistieke software zoals Doll + Leiber, Lavid Software, Transdata, C-Informationssysteme en Logistiqo. "Logistiek leeft van netwerkkoppelingen. Dit kunnen we via interfacepartners, die in ons systeem worden geïntegreerd, nu bijna continu digitaal garanderen," zegt Philipp Schmidt, portfoliomanager bij TIMOCOM. De achterliggende gedachte is om het systeem in de toekomst ook voor toepassingen van derden open te stellen.

Nieuwe systeemstartpagina met vraaggestuurde gebruikerservaring

Zichtbaar kenmerk van het nieuwe systeemtijdperk bij TIMOCOM is de volledig nieuw vormgegeven en gestructureerde startpagina als instap voor de verschillende smart-apps van het systeem. De site leidt de meer dan 130.000 gebruikers met enkele muisklikken door het veelzijdige systeem en zorgt voor een eenvoudige toegang tot de gewenste toepassingen. "De nieuwe systeemstartpagina is veel overzichtelijker en intuïtiever, omdat er verschillende gebruikersgroepen en bijzondere behoeften doelgericht worden aangesproken," legt Pélagie Mepin uit, marketing director bij TIMOCOM. Zo kunnen ondernemingen de digitale toepassingen bijvoorbeeld voor het beheer van aanbestedingen, routeoptimalisaties of -tracking direct selecteren.

"We willen onze klanten de mogelijkheid bieden hun logistiek uit te breiden, te verbeteren en hun bewegingsruimte helpen vergroten," aldus Mepin. Een belofte die ook tot uitdrukking komt in het nieuwe bedrijfsmotto van TIMOCOM: "Augmented Logistics".

 

Meer informatie over TIMOCOM vindt u op www.timocom.nl.

 

Persbericht downloaden
top