10.12.2014

Een verbinding met power dankzij TC Connect

Combinex B.V. bespaart met Business Solution van TimoCom tijd en geld

(1)

Erkrath 15.12.2014– Voor de transport- en logistiekbranche staan de seinen op "groei". Wie echter in de geglobaliseerde wereldhandel met succes een woordje mee wil spreken, moet met perspectiefvolle en intelligente concepten komen. Veel bedrijven kiezen daarom nu al voor flexibiliteit, efficiency en snelheid. Zo ook de Nederlandse onderneming Combinex B.V., die er in slaagt om de capaciteit van zijn internationale wagenpark optimaal te benutten. De in heel Europa opererende transportspecialist maakt namelijk gebruik van de interface TC Connect van TimoCom en is zo in staat een link tussen de gebruikte TMS expeditiesoftware I-Teq en de vracht- en laadruimtebeurs TC Truck&Cargo® te leggen. Met behulp van de geprogrammeerde interface van TimoCom worden voertuig- en vrachtaanbiedingen automatisch vanuit het expeditieprogramma naar de vracht- en laadruimtebeurs overgezet. Zo bespaart men tijd en geld voor het transportgebeuren.


Interface vereenvoudigt de dagelijkse planning
Combinex B.V. is een van de belangrijkste expeditieondernemingen in Nederland en regelt transporten door heel Europa – over de weg, door de lucht of per zeecontainer, alles is mogelijk. Vanaf de bestelling per CMR-vrachtbrief tot en met verzekering en douane-afhandeling – Combinex verzorgt het complete traject binnen de leveringsketen voor zowel deel- als compleetladingen. Dagelijks bieden de in totaal 40 medewerkers deze optimale vervoersservice in verschillende talen aan en wordt het internationale netwerk zo gestaag verder uitgebreid. Door de intensieve samenwerking met TimoCom en de integratie van TC Connect kunnen transportondernemingen nog sneller op de vrachtaanbiedingen van de expediteur reageren. Met behulp van de interface hoeven de planners de vrachtorders namelijk slechts één keer in de bedrijfsinterne expeditiesoftware in te voeren – het opnieuw vastleggen van de gegevens in de vrachtbeurs, waar allerlei vakkennis bij komt kijken, bijv. van opbouwtypen, is dan niet meer nodig. „Onze medewerkers kunnen in de meeste gevallen meteen de telefoon pakken en dat maakt niet alleen het werk stukken gemakkelijker maar ook de transportafwikkeling vele malen sneller“, aldus de samenvattende conclusie van Hans de Visser, manager Operations bij Combinex B.V., over de voordelen. Sinds augustus 2014 is de onderneming via een interface met de vrachtbeurs verbonden en men is zeer goed te spreken over deze vorm van procesoptimalisatie. „Wij willen snel op de markt kunnen reageren en iedere mogelijk benutten om het dagelijkse werk van onze planners maximaal te vergemakkelijken“, stelt De Visser.

Automatisering zorgt voor meer kansen op de markt
Als een van de grootste expediteurs bij TimoCom en als zodanig een van de belangrijkste spelers zowel in Nederland als europawijd stond voor Combinex de wens naar automatisering al heel lang op de voorgrond. „Bij inmiddels meerdere honderden orders per dag die via ons worden afgewikkeld, een volstrekt logische wens“, vindt Marcel Frings, Chief Representative bij TimoCom. „Het verheugt ons dat onze aanbieding om TC Connect te gaan gebruiken, onmiddellijk overtuigde“, voegt Frings daaraan toe. Combinex B.V. spreekt al sinds 2006 haar vertrouwen in de laad- en vrachtruimtebeurs van TimoCom uit. „In TimoCom hebben wij een jarenlang betrouwbare partner gevonden, die ons door de enorme verscheidenheid aan aanbiedingen ook bij spoedeisende orders voldoende flexibiliteit biedt“, resumeert De Visser. Daarnaast heeft de TimoCom-client toegang tot 33.000 gekeurde internationale transportdienstverleners. „Betrouwbaarheid staat bij ons op de bovenste plaats, daarom werken wij ook dagelijks samen met zo'n 150 vaste transportondernemingen en zijn we voortdurend opzoek naar nieuwe, attractieve business partners“, aldus de Visser. Ook TimoCom kenmerkt zich door hoge kwaliteitsambities. Marcel Frings kijkt alvast uit naar een verdere nauwe en succesvolle samenwerking van beide ondernemingen in de toekomst en weet één ding zeker: „Van onze business oplossingen kunnen ook andere bedrijven profiteren.“

Meer informatie over de TimoCom en Combinex B.V. vindt u op www.timocom.nl en www.combinex.eu.

 

Persbericht downloaden
top