17.07.2014

Exiros optimaliseert supply chain met TimoCom transportbarometer

Internationale inkoop-dienstverlener past marktindicator succesvol toe

(1)

Düsseldorf, 17.07.2014 – Trends vroegtijdig herkennen en contractonderhandelingen op basis van een realistische marktprijs ingaan is perfect mogelijk met de TimoCom transportbarometer. Deze zorgt er namelijk voor dat bij transport en vervoer betrokken bedrijven voortdurend optimaal geïnformeerd blijven over de actuele marktsituatie. Dat hebben ook global players zoals Exiros ontdekt – de TimoCom transportbarometer wordt hier al vanaf 2011 toegepast om de logistieke performance te controleren en de inkoopstrategie vast te leggen.

Exiros is een procurement services provider en maakt deel uit van de Tenaris-groep. Tenaris is met ruim 27.000 medewerkers en een omzet van meer dan 10 mld. US-dollar een van 's werelds grootste producenten van stalen buizen. Het valt gemakkelijk in te zien dat fouten in de planning van de inkoopstrategie bij een onderneming van deze omvang tot enorme economische schade zouden leiden. Om dat scenario uit te sluiten maakt Exiros naast andere middelen gebruik van de TimoCom transportbarometer. „Het benutten van de gegevens uit de TimoCom transportbarometer is bij ons een vast bestanddeel van het monitoren van onze logistieke performance en de besluitvorming binnen onze commerciële strategie“, aldus Luca Arlati, coördinator transport & logistics van Exiros. „Daardoor zijn we niet alleen in staat, trends van te voren te herkennen, maar ook ex-post handelsbalansen en prijsontwikkelingen beter te analyseren.“

 

Prijsonderhandelingen beter voorbereid beginnen
Het gegevensmateriaal van de TimoCom transportbarometer is dusdanig omvangrijk dat een realistische inschatting van de marktprijzen in heel Europa mogelijk is.  Daarmee beschikt men over een uitstekende basis voor prijsonderondelingen met business partners. Als marktleider onder de vracht- en laadruimtebeurzen in Europa beschikt TimoCom van seconde tot seconde over de gegevens uit de transportbeurs TC Truck&Cargo®. Hier worden dagelijks tot maar liefst 450.000 internationale vracht- en laadruimteaanbiedingen van meer dan 100.000 gebruikers gepubliceerd. Deze informatie wordt in de TimoCom transportbarometer verdisconteerd, waardoor deze een uitstekende afspiegeling van de actuele situatie op de Europese wegvervoersmarkt biedt.

Bedrijven zoals Exiros, die de transportbarometer evalueren en de resultaten direct in de logistieke planning meenemen, kunnen hun controlling van de logistieke processen verder optimaliseren en daardoor hun supply chain efficiënter en kostenbesparender inrichten.

De gebruikers zijn daarbij niet afhankelijk van het kantoor of de bedrijfscentrale. Dankzij de TimoCom transportbarometer-app is men ook bij prijsonderhandelingen op locatie altijd van de meest actuele vracht/laadruimte-situatie op de hoogte.


Meer informatie over de TimoCom transportbarometer en Exiros vindt u op www.timocom.nl en www.exiros.com.

Persbericht downloaden
top