26.03.2014

FLO en TimoCom prolongeren samenwerking

Telkens nieuwe voordelen voor leden

(1)

Düsseldorf, 26-03-2014. De samenwerking tussen FLO (France Lots Organisation), een van Frankrijks grootste vervoersorganisaties en TimoCom, provider van Europa's leidende vracht- en laadruimtebeurs, dateert van begin 2012. De leden van de coöperatie genieten speciale condities en trekken niet alleen profijt van een gesloten gebruikersgroep binnen de marktleidende vrachtbeurs TC Truck&Cargo®, maar ook van talrijke noviteiten De samenwerking is nu met twee jaar verlengd.

De in Bruges bij Bordeaux gevestigde „France lots organisation“ bestaat sinds 1993 en zet zich in voor de gezamenlijke belangen van inmiddels 93 middelgrote transport- en logistiekondernemingen. Met haar 10.500 medewerkers ondersteunt de Franse groep de aangesloten leden zowel bij het voorraad- en magazijnbeheer als bij de uitvoering van speciale wegtransporten binnen Europa. Phillipe Perocheau, woordvoerder inzake de samenwerking, blijft rotsvast overtuigd van de concurrentievoordelen: „Dankzij de gesloten gebruikersgroep, die TimoCom gratis voor ons heeft ingericht, profiteren onze leden van enorme tijds- en informatievoordelen. De GGG biedt hun de mogelijkheid, om eigen vracht- en laadruimteaanbiedingen primair op een interne beurs binnen

TC Truck&Cargo® uit te wisselen“.


TimoCom biedt telkens nieuwe voordelen

Naast het gebruik van TC Truck&Cargo® en het aanbestedingsplatform TC eBid®, beschikt de coöperatie vanaf 2013 ook over de nieuwe provider-overkoepelende trackingfunctie vanuit TC eMap®. Een van de topfeatures van dit nieuwe TimoCom-product: De mogelijkheid om voertuigen te tracken en te laten tracken, onafhankelijk van de betreffende telematica-oplossing. Een extra voordeel vormt de opslagbeurs, die in 2012 op de IAA in Hannover werd geïntroduceerd. Deze verschaft de Franse coöperatie toegang tot Europa's grootste opslagarsenaal met maar liefst 30.000 depot- en logistieke oppervlakken in 40 landen.

Om het enorme aanbodspectrum optimaal te kunnen benutten, stelt de IT-dienstverlener alle aangesloten ondernemingen de interface TC Connect ter beschikking, via welke de eigen planningssoftware net als voorheen toegang tot de vracht- en laadruimtebeurs heeft. En TimoCom heeft al laten verluiden dat er nieuwe ontwikkelingen in de startblokken staan: Op het programma staat een communicatietool, die voor een nog snellere en nog eenvoudigere informatie-uitwisseling binnen de branche gaat zorgen.

 

Meer informatie over TimoCom en de coöperatie FLO vindt u op www.timocom.nl of www.groupement-flo.com.

Persbericht downloaden
top