03.09.2012

H.Essers bouwt samenwerking met TimoCom verder uit

„Minder lege ritten dankzij online tool”

(2)

Düsseldorf, 03-09-2012. De Belgische logistieke dienstverlener H.Essers en TimoCom Soft- und Hardware GmbH, provider van de marktleidende Europese vracht- en laadruimtebeurs TC Truck&Cargo® hebben hun samenwerkingsovereenkomst uitgebreid. Doel hiervan is de planning van H. Essers niet alleen toegang te geven tot een grotere pool van logistieke dienstverleners, maar ook tot het Europese aanbestedingplatform TC eBid®.


H.Essers, met hoofdzetel in het Belgische Genk, werd opgericht in 1928 en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek. Het bedrijf beschikt momenteel over meer dan 850.000 m² opslagruimte en heeft een vloot van 1.050 trucks en 2.200 trailers. Ook TimoComs eerste Nederlandse klant, Van der Wal Tiel B.V., is sinds januari 2011 een dochteronderneming van H.Essers. De software van TimoCom zal voor alle vestigingen van H. Essers in Europa ter beschikking worden gesteld.

Efficiënter werken met de aanbestedingsplatformen

Transportondernemingen die via de online tool TC Truck&Cargo® dagelijks toegang hebben tot 300.000 Europese vracht- en laadruimte aanbiedingen, bereiken via TC eBid® per online-aanbesteding ook nog eens een potentieel van 30.000 gecontroleerde transportdienstverleners uit heel Europa.
President Noël Essers somt de voordelen van de samenwerking op: „Dankzij het grote transportaanbod is het gemakkelijker om geschikte dienstverleners te vinden, zeker met het oog op onze talrijke buitenlandse verplaatsingen. Kostbare lege ritten zullen binnenkort tot het verleden behoren. Wat ons bijzonder aanspreekt in deze samenwerking, is de focus van TimoCom op veiligheid, gaande van de veilige toegang tot de software tot de controle van dienstverleners“.


Chief Representative Marcel Frings: „Wij willen deze samenwerking graag gestaag verder uitbouwen. Een volgende stap is de aansluiting van het transportmanagementsysteem via TC Connect op TC Truck&Cargo®, zodat de planners hun gegevens efficiënter en sneller kunnen invoeren.
De samenwerking met H.Essers is exact zoals samenwerking moet zijn: een win-win situatie voor beide ondernemingen, met de blik op de toekomst gericht.“


Meer informatie over TimoCom en H.Essers vindt u tevens op www.timocom.de of op www.essers.com.

Persbericht downloaden
top