14.09.2018

IAA Nutzfahrzeuge 2018: TIMOCOM wordt met een nieuwe merkidentiteit baanbreker voor het Smart Logistics System

Augmented Logistics voor de Europese logistiek

(1)

Erkrath/Hannover, 18 augustus 2018 – Al voor de 8ste keer op rij staat TIMOCOM als toonaangevend Europees IT-bedrijf voor de logistiek op de beurs IAA Nutzfahrzeuge 2018 in Hannover. Dit jaar maakt TIMOCOM van de gelegenheid gebruik om er een bijzondere mijlpaal van te maken. Het bedrijf presenteert op de toonaangevende beurs voor mobiliteit, transport en logistiek zijn nieuwe flexibele logo als eerste Smart Logistics System en staat voortaan voor Augmented Logistics.

Al meer dan 20 jaar verandert en digitaliseert TIMOCOM samen met zijn klanten de logistiekbranche op duurzame wijze. Nu zet het bedrijf samen met zijn klanten de volgende ontwikkelingsstap en ondergaat daarbij een transformatie. De basis hiervoor zijn een nieuwe ondernemingsvisie en -missie. TIMOCOM gelooft in een wereld zonder logistieke uitdagingen en heeft als missie om de logistiek slim, veilig en eenvoudig vorm te geven. Deze strategische boodschap weerspiegelt zich nu ook in de nieuwe merkidentiteit.
Maar wat zijn precies de relevante factoren van deze transformatie?

Het Smart Logistics System


Ansgar Max, IT-directeur, licht de overstap van vrachtenbeurs naar wegwijzend systeem voor de toekomst van de logistiek toe: "TIMOCOM is al lang veel meer dan slechts een vrachtenbeurs of een platform, waarbij de focus alleen op het transport ligt. Het Smart Logistics System  is de som van veel verschillende toepassingen, diensten en interfaces. Technisch gezien spreken we hier over micro- of REST-services, docker-containers en orkestreerinstrumenten als Kubernetes. 
In combinatie met Continuous Integration, Continuous Delivery en onze flexibele ontwikkelingsprocessen zijn we in staat om zeer efficiënt op marktvereisten in te spelen." Voor TIMOCOM is het Smart Logistics System de volgende logische stap om zijn klanten van een intelligente dienstverlening te laten profiteren.   

Augmented Logistics van de toekomst


Sinds vele jaren brengt TIMOCOM zoals bekend "vracht en laadruimte samen". De klanten kunnen ook in de toekomst van alle voordelen van de grootste vrachtenbeurs van Europa blijven profiteren. 'Augmented Logistics' belooft de meer dan 127.000 gebruikers nog meer flexibiliteit en efficiëntie bij de ondersteuning van hun logistieke processen. Bedrijfswoordvoerder Gunnar Gburek legt het door TIMOCOM gevormde begrip voor de strategische herlancering uit: "Wij concentreren ons voortdurend op de automatisering van logistieke processen en de eenvoudige verbinding van onze klanten met het systeem. 'Augmented' staat voor 'uitgebreid', 'verbeterd', 'vergroot'. Want iedere digitale verderontwikkeling van ons systeem maakt de processen van onze klanten intelligenter en daarmee kunnen ze hun concurrentievoordeel nog meer uitbouwen. Voor TIMOCOM betekent dit dat de focus in de toekomst sterker op de uitbreiding van het Smart Logistic System en de verbinding met de klanten komt te liggen."

Flexibel logo en nieuwe merkidentiteit


Het nieuwe flexibele logo maakt de nieuwe merkidentiteit op visueel vlak compleet. Pélagie Mepin, marketingdirecteur, spreekt over nieuwe innovatieve handelsmerken: "Ons nieuwe logo is de uitdrukking van ons identiteitsgevoel als het toonaangevende en vooral vooruitstrevende IT-bedrijf in de logistiek. We hebben bewust voor een modern, flexibel design gekozen. Daarmee willen we de veelzijdigheid en dynamiek van TIMOCOM, van de logistiek en vooral van onze meer dan 40.000 klanten weergeven." Het flexibele logo stelt TIMOCOM in staat om een nog doelgerichtere en specifiekere klantencommunicatie door te voeren.

Officieel werd de nieuwe merkidentiteit van TIMOCOM voor het eerst op de IAA Nutzfahrzeuge 2018 in Halle 13 an Stand C29 gepresenteerd. Hier ervaren de bezoekers van de Duitse beurs alle details over de nieuwe strategische organisatie van TIMOCOM en kunnen zij meer te weten komen over de vele mogelijkheden van het Smart Logistics System.

Meer informatie over TIMOCOM vindt u op www.timocom.nl.

Persbericht downloaden
top