11.04.2017

Jaarbalans van TimoCom: verwachtingen voor 2016 overtroffen

Het grootste transportplatform van Europa haalt hoogste jaaromzet sinds oprichting

(2)

Erkrath, 11-04-2017 – In het boekjaar 2016 wist TimoCom zijn positie in de Europese sector van transportplatformen te verstevigen. Zo werden afgelopen jaar meer dan 68,3 miljoen vracht- en laadruimteaanbiedingen door meer dan 110.000 gebruikers geplaatst. Hiermee blijft TimoCom het transportplatform met het grootste aanbod in Europa. Verder was de lancering van de nieuwste innovatie, de up- en downloadfunctie voor documenten, een groot succes. Hier werden alleen al van september tot het einde van het jaar meer dan 16.000 documenten door de gebruikers gepubliceerd.

 

Stijging over de hele lijn

Voor de meer dan 400 IT-specialisten op het hoofdkantoor in Erkrath en met vestigingen in Polen, Hongarije en Tsjechië was 2016 het succesvolste jaar sinds de oprichting van het bedrijf in 1997. Zo haalde het middelgrote bedrijf een jaaromzet van 62,2 miljoen euro en dat is 5,5 miljoen meer dan een jaar ervoor. Daarnaast mocht het bedrijf 7.300 nieuwe klanten verwelkomen, waarbij het totaal aantal klanten uitkomt op meer dan 36.000, wat meer dan 110.000 gebruikers betekent. In 2016 plaatsten ze meer dan 68,3 miljoen vracht- en laadruimteaanbiedingen op het transportplatform. Maar dat was nog niet alles: ze kregen ook voor de achtste keer op rij de award 'beste merk' van de uitgeverij ETM en voor de vierde en tweede keer het keurmerk 'Vrachtinkoop' en 'Transportinkoop' van BMEnet GmbH (vennootschap van het Duitse Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V) voor het TimoCom transportplatform.

 

Gebruikers klaarmaken voor digitale transformatie

Afgelopen jaar stond digitale transformatie bovenaan de agenda. Het is een essentieel onderdeel voor de toekomst van de transportbranche en logistieke sector en dus ook voor het transportplatform. De op de gebruiker afgestemde benadering hield dus in dat de weg moest worden vrijgemaakt voor de toenemende digitalisatie. Zo heeft TimoCom in september 2016 het bedrijfsregister met meer dan 36.000 bedrijven in 44 Europese landen uitgebreid met de up- en downloadfunctie voor documenten. Klanten kunnen hier veelgevraagde documenten als download aan andere aangesloten bedrijven aanbieden door ze één keer in hun profiel te uploaden. Tot het einde van het jaar werden er zo meer dan 16.000 documenten geüpload. Verder kan ook de TimoCom Messenger met meer dan 5 miljoen verzonden berichten als een succes worden beschouwd. Dankzij interfaces lukte het op het gebied van procesoptimalisatie meer dan 200 telematicaproviders aan het transportplatform te koppelen. Gemeenschappelijke klanten kunnen zo van het gemak genieten om de status van hun voertuigen in één kaart in TimoCom Tracking te kunnen volgen. Dit betekent dat gebruikers niet langer hoeven te schakelen tussen programma's van verschillende producenten.

 

Innovatieve vooruitzichten voor 2017

Na het succesvolle jaar 2016 heeft de IT-dienstverlener ook voor 2017 baanbrekende innovaties voor zijn klanten op de planning staan: “Medio 2017 wordt ons transportplatform bijvoorbeeld uitgebreid met een enorm belangrijke toepassing voor onze klanten waarmee de processen verder kunnen worden geoptimaliseerd. We presenteren deze nieuwe toepassing exclusief op de 'transport logistic 2017' in München”, aldus Gunnar Gburek, de woordvoerder van TimoCom.

 

 

Persbericht downloaden
top