14.05.2014

Klaar voor de start: telematica wordt een must in de logistiek.

Economische win-win-situatie voor alle spelers in de vervoerswereld

(2)

Düsseldorf 19.05.2014. „Just in time“ bij de klant arriveren is voor iedere moderne supply-chain een spreekwoordelijke vanzelfsprekendheid. Want wie duurzaam concurrerend wil blijven, moet rendabel, kostenbesparend en in toenemende mate servicegericht opereren. Die doelstellingen laten zich primair door een optimale bezetting van het voertuigenpark en een systematische string van de vervoersprocessen realiseren. Expediteur Logistik in XXL kiest daarom al 14 jaar met succes voor de koppeling van vrachtbeurs en telematicasystemen. Om de goederenstroom nog transparanter te maken, werden 29 van de in totaal 180 voertuigen van de vloot met de oplossing van een van Europa's marktleidende providers, Daimler FleetBoard, uitgerust. En als TimoCom-klant profiteert de logistieke dienstverlener nog eens dubbel! Want de aanbieder van telematicagesteunde internetdiensten is sinds de start van het merkonafhankelijke trackingplattform TC eMap® als partner mee aan boord. 

Vlootmanagement: Innovatie ontmoet communicatie

Toepassing van telematica binnen de logistiek neemt actueel een hoge vlucht. Moderne tools zorgen namelijk voor flink meer rendement, doordat er op kosten bij verbruik, stilstandtijden en communicatie wordt bespaard. Volker Asche, algemeen directeur bij Logistik in XXL, onderkende dit potentieel al in 2000 en verwerkt de gegevens van zijn trucks sindsdien met behulp van GPS-systemen. „Onze planners zijn op die manier in staat, de actuele locatie van de waren real-time te bepalen, routes optimaal te plannen en de klant op elk moment over de aankomst van zijn lading te informeren. Dankzij de koppeling van Daimler FleetBoard aan de vrachtbeurs van TimoCom wordt bovendien onze complete vloot op slechts één scherm afgebeeld en is heen en weer switchen tussen verschillende telematicasystemen verleden tijd. Verder is er een eind gekomen aan het langdurige telefoneren met de chauffeurs, zonder dat de informatiestroom is ingeperkt“, aldus Logistiek Manager Asche. Dankzij deze totaaloplossing realiseert de 350 mensen tellende vervoersonderneming niet alleen een optimale truckbezetting maar bij zijn hele dienstverleningsaanbod tevens een vlekkeloze afhandeling van de ritten.

 

Platform schept een systematische doorkijk

Vlootexploitant Logistik in XXL heeft de ontwikkelingsfase van TC eMap® geïntegreerde trackingoplossing  als een van de eerste pilot-klanten ondersteund. „Wij zijn van de voordelen overtuigd. Gewoon even aanmelden bij TimoCom is alles wat er nodig is, want onze telematicaprovider Daimler FleetBoard is immers rechtstreeks op TC eMap®  aangesloten“, vertelt Asche. Bovendien kunnen de planners bij het instellen van de laadruimtecapaciteiten nog even benadrukken dat de voertuigen door de vrachtaanbieders gelokaliseerd kunnen worden. Als vervoersbedrijf creëert men zich zo een belangrijke vertrouwensvoorsprong. Dat het thema vervoersveiligheid steeds belangrijker wordt, kan Marcel Frings, Chief Representative van TimoCom, alleen maar bevestigen. „Wij zien een hele snelle toename van het aantal geregistreerde voertuigen binnen de beurs. Maar ook de samenwerkingsverbanden met de inmiddels 78 telematicaproviders tonen de enorme relevantie voor de branche. Over de samenwerking met Daimler FleetBoard zijn we bijzonder verheugd, want het is een van de meest gebruikte systemen dat in TC eMap® is geïntegreerd.“ Ook Volker Asche van Logistik in XXL is met de interface meer dan tevreden. „Dankzij de partnership met TimoCom verlopen onze dagelijkse expeditie-activiteiten niet alleen efficiënter, maar kunnen we tevens voldoen aan de gestegen eisen.“

 

Meer informatie over Daimler FleetBoard en TimoCom vindt u op www.fleetboard.com und www.timocom.nl.

Persbericht downloaden
top