10.05.2013

Kort interview met Marcel Frings over TC eMap®

Kort interview

(1)

TimoCom Soft- und Hardware GmbH presenteert op de transport logistic beurs in München de nieuwe TC eMap® inclusief een extra trackingfunctie. Wij hebben met TimoComs chief representative Marcel Frings over het product gesproken.

Vraag: Meneer Frings, begin juni komt TimoCom met de nieuwe TC eMap® inclusief een toegevoegde trackingfunctie, op de markt. Wat maakt de trackingfunctie tot een bijzondere highlight?

Marcel Frings:
Om te beginnen is er sprake van meerdere highlights tegelijk. De trackingfunctie op zich is natuurlijk al speciaal. Wij zijn de enige provider van aanbestedingsplatformen voor de transportbranche, die een dergelijk product aanbiedt. Daardoor hebben onze klanten bijvoorbeeld vanuit de vracht- en laadruimtebeurs TC Truck&Cargo® rechtstreeks toegang tot TC eMap® inclusief tracking en hoeven zo hun vertrouwde TimoCom-platform niet te verlaten. Een van de belangrijkste features is echter dat bij ons verschillende telematicasystemen synchroon kan gebruiken. Daartoe werken we samen met de belangrijkste Europese telematica-aanbieders. Een dergelijke systeemonafhankelijke trackingsoplossing werd nooit eerder door een transportbeurs aangeboden.


Vraag: Op wie is deze aanbieding precies gericht? Op expediteurs of vervoerders?

Frings: Net als al onze aanbestedingsplatformen is ook TC eMap® op alle bedrijven gericht die bij het wegvervoer betrokken zijn. Expediteurs besparen door de trackingfunctie in TC eMap® vooral tijd. Want u weet hoe tegenwoordig de vork in de steel zit: De opdrachtgever belt de transporteur en wil weten, waar zijn vracht op dat moment is. De transporteur verschaft vervolgens de gewenste informatie. Dat gaat in de toekomst een stuk efficiënter. De transporteur biedt zijn opdrachtgever heel eenvoudig toegang tot tracking van het betreffende voertuig. Op die manier manier kan deze zonder lang telefoneren zien, waar het voertuig met zijn vracht zich actueel bevindt – en wel precies op die momenten waarop die informatie benodigd is. Bovendien is tracking via TC eMap® overzichtelijk en eenvoudig. De expediteur of planner ziet alle telematica-systemen in slechts één schermvenster en hoeft dus niet tussen verschillende platformen heen en weer te klikken.


Vraag: En hoe kunnen vervoerders van het product profiteren?


Frings: Vervoerders die zichzelf laten tracken zullen daar een concurrentievoordeel mee behalen! Alle bedrijven kunnen bij het invoeren van hun voertuigen aangeven, of deze trackbaar zijn. In de transportbranche heeft veiligheid de eerste prioriteit: Wanneer ik als opdrachtgever kan kiezen uit twee dienstverleners, waarvan de ene over trackbare voertuigen beschikt, dan werk ik met hém samen. Want „Trackbaar zijn“ is toegepaste transparantie en aldus de basis voor een vertrouwensvolle relatie – en dat is precies wat men als dienstverlener voortaan via TC eMap® aan de opdrachtgever kan laten zien.

Persbericht downloaden
top