27.05.2014

Laztrans gebruikt GPS-technologie van Sycada via TimoCom

Transportbedrijf spaart tijd en verwerft nieuwe klanten met TC eMap®

(1)

Düsseldorf, 27-05-2014. Zonder IT staat in de transportbranche alles gewoon stil. De Belgische logistieke dienstverlener Laztrans weet dat maar al te goed en heeft daarom gekozen voor twee belangrijke tools: TC Truck&Cargo®, Europa's marktleidende vracht- en laadruimtebeurs, en de gloednieuwe GPS-technologie van Sycada. Met behulp van een gemeenschappelijke interface laten de telematicasystemen van Sycada zich nu ook op het nieuwe TimoCom trackingplatform TC eMap® afbeelden. Dat bespaart niet alleen tijd, maar levert ook flinke concurrentievoordelen op.

Grootste systeemoverkoepelend trackingplatform

Als het gaat om toepassing van nieuwe technologieën, laten veel vervoersondernemers zich pas overtuigen, wanneer anderen daar al succes mee aan het oogsten zijn. Expediteur Laztrans behoort gelukkig niet tot de groep van de sceptici, maar is juist een „gangmaker“. „We hebben in al onze voertuigen telematica van Sycada geïnstalleerd. En met de vrachtbeurs van TimoCom werken we inmiddels al ruim 10 jaar.“ En nu is het ook mogelijk om Sycada via TC eMap® van TimoCom te tracken. Eerst hebben we de interface gratis getest – en vervolgens onze complete vloot van voertuigen ingevoerd“, vertelt eigenaar Eyüp Kumas. Zijn medewerkers hoeven slechts één keer op het TimoCom-platform in te loggen en kunnen dan direct vanuit de vracht- en laadruimtebeurs TC Truck&Cargo® de route en de kosten voor de betreffende vertrek/bestemmingscombinatie calculeren. Op die manier houden we meer tijd over voor onze eigenlijke business. „Onze specialiteit zijn veeleisende transportopdrachten die reiken van koeriersritten tot en met koeltransporten. Dat vraag om een goede organisatie. TC eMap® maakt ons werk echt stukken eenvoudiger“, aldus Kumas.

 

De trackingoplossing levert Laztrans niet alleen efficiëntie op, maar ook nieuwe business partners. De transportdienstverlener geeft al bij plaatsing van vrije laadruimte op de vrachtbeurs aan, dat zijn voertuigen in het kader van een order voor GPS-lokalisatie geschikt en beschikbaar zijn. „Dat wij tracking toepassen schept vertrouwen bij potentiële nieuwe klanten en vormt een mooie afronding van ons profiel.“

 

TC eMap®  van TimoCom is momenteel Europa's grootste, provideroverkoepelende trackingplatform. „Wij hebben al zo'n 80 telematica-partners weten te acquireren. De branche is in de volle bandbreedte vertegenwoordigd, waaronder niet alleen de grote spelers, maar ook speciale GPS-providers", onderstreept Marcel Fring, chief representative van TimoCom.

 

Meer informatie over TimoCom, Laztrans en Sycada vindt u op www.timocom.nl, www.laztrans.be en www.sycada.nl

Persbericht downloaden
top