13.03.2019

Mattheeuws Eric Transport: pionier van het eerste uur

Klant van TIMOCOM vertelt eigen succesverhaal

(1)

Mattheeuws Eric Transport ontstond vanuit het idee om een klein transportbedrijf te beginnen en is inmiddels uitgegroeid tot een 3LP (3rd Party Logistic Provider). Risico's nemen, het gezin bij elkaar houden en moed tonen zijn waarden die veel hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf.

Iets riskeren wat anderen niet aandurven

“Je moet op het juiste moment de juiste beslissing nemen”, vat Eric Mattheeuws samen terwijl hij uit raam van zijn kantoor kijkt. Het bedrijfsterrein is 45.000 m² groot en hier zijn een truckstop,, een magazijn, een wastraat, een garage en zelfs een tankstation te vinden.

Volgens de directeur lijken de omstandigheden bij een juist moment in eerste instantie helemaal niet zo gunstig: “Mijn grootvader heeft juist in tijden van crisis een grote stap vooruit gezet.” Zijn kleinzoon volgde zijn voorbeeld, werkte hard en kon op deze manier in de jaren 90 voor zichzelf beginnen. Hij richtte samen met zijn vrouw NV Mattheeuws Eric Transport en het douanekantoor Bulmac in Veurne in België op. De eerste stap voor zijn droom om goederen van en naar Engeland te transporteren, was daarmee gezet. Er was veel vraag naar transporten van en naar Engeland, maar toch durfden maar enkele dienstverleners dit aan.

 

Wat het betekent om pionier te zijn

Maar het gezin Mattheeuws dacht groot en kocht al snel stukken grond in Calais in Frankrijk en in Dover in Engeland om meer transport- en douaneopdrachten aan te kunnen nemen. Er werd lef getoond en er werden risico's genomen en daarmee kreeg het bedrijf genoeg capaciteit om winst te maken, die weer in nieuwe ideeën werd geïnvesteerd.

Zo kon het project 'eigen tankstation' dat eerst op een mislukking dreigde uit te draaien, worden gerealiseerd. En zo zie je maar: nu hebben ze duurzame LNG-tankstations in heel Europa. “Dat is het risico dat je als pionier neemt. Je probeert iets nieuws en het is maar de vraag of het een succes wordt. Toch moet je blijven innoveren”, zegt Eric Mattheeuws, die voor zijn energie-efficiëntie voertuigen met de Green Truck Award is bekroond.

Ook wat het plannen van transportopdrachten betreft was Mattheeuws van begin af aan pionier, wat tegenwoordig een 'first adopter' wordt genoemd. Hij regelt zijn transportopdrachten al meer dan 20 jaar via TIMOCOM en is samen met het bedrijf gegroeid. “In het begin was het enige doel internationale vrachten vinden en transporten aanbieden. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld interfaces waarmee GPS-gegevens aan opdrachten kunnen worden gekoppeld. Alles verloopt digitaal, van het zakendoen tot de documentatie”, legt Mattheeuws uit. Alles wat het werk van zijn medewerkers slimmer maakt, of dat nu om nieuwe installatie of het TIMOCOM-systeem gaat, biedt nieuwe mogelijkheden. We kennen Eric Mattheeuws inmiddels goed genoeg om te weten dat zijn volgende gedurfde idee vast niet lang op zich laat wachten.

 

Meer infomatie: http://www.mattheeuws.eu/de/

Persbericht downloaden
top