19.12.2016

Medewerkers van TimoCom geven cadeaus aan Moldavische kinderen

146 kerstpakketten onder hulpbehoevende kinderen verdeeld

(1)

Erkrath, 19.12.2016 – Het kerstpakkettenconvooi rijdt ook dit jaar weer van Duitsland naar Oekraïne, Roemenië en Moldavië. Voor de tweede keer is ook vrachtwagenchauffeur Jochen Dieckmann erbij, die al in de warme zomermaanden zijn collega's in Erkrath opriep om donaties te doen. Er werden 146 pakketten voor kinderen in sociale inrichtingen samengesteld en zullen begin december worden verdeeld.

Van kinderen van medewerkers voor kinderen

Toen in de zomer van 2016 werd besloten om namens TimoCom het kerstpakkettenconvooi te ondersteunen, waren de reacties van de medewerkers zeer positief. Dat kwam niet alleen door het positieve voorjaarsbericht van de heer Dieckmann. Vooral het gebaar om in de privésfeer van de medewerker inzamelingen te houden, en de kennis dat het geld en de spullen ook daadwerkelijk op de bestemming komen, motiveerde tot medewerking.

 

Velen maakten gebruik van de buitengewone situatie om met de kinderen in de zomervakantie kerstpakketten te maken en iets te doen voor minder bevoorrechte jongens en meisjes. Zo veranderden kleding, speelgoed, hygiënische artikelen, zoetwaren en houdbare levensmiddelen in een kerstpakket ter grootte van een schoenendoos, die de afgelopen week bij min 9 graden Celsius aan de jonge ontvangers werden gegeven.

 

Een beetje normaal voelen tijdens de feestdagen

Twee van de in totaal 40 vrachtwagens vol kerstpakketten kwamen na een reis van 44 uur in Moldavië aan. Inclusief de 146 pakketten van de medewerkers van TimoCom die ter plaatse aan de vrijwilligers van de vereniging "Speranta" (hoop) werden uitgereikt.

"De naam van deze vereniging, Speranta, is ongelooflijk belangrijk," vertelt Jochen Dieckmann, nog vol van de indrukken van zijn reis. "De vereniging staat wezen en ook dakloze jongeren bij. Ieder kind hier hoopt op een dag waarop hij of zij in een gezin wordt opgenomen. We kunnen met de kerstpakkettenactie ervoor zorgen dat ze zich een beetje normaal voelen tijdens de feestdagen. Namelijk dat ze gewoon cadeautjes krijgen. Hoe dankbaar deze kinderen zijn, is niet in woorden te vatten. Ik geloof dat de kinderen deze momenten net zo in hun hart bewaren als ikzelf."

TimoCom en alle medewerkers zijn blij met deze positieve feedback en wensen iedereen op deze manier altijd fijne feestdagen.

 

Meer informatie over TimoCom vindt u op www.timocom.nl.

 

Persbericht downloaden
top