16.09.2014

Nederland - Duitsland op 27.09.2014 – georganiseerd door TimoCom en O.S.C.!

Truckers meten de krachten tijdens behendigheids- en veiligheidstoernooi in Dronten

(2)

Düsseldorf, 17.9.2014. Zoiets hebben we in de transportgeschiedenis nog nooit eerder meegemaakt: een truckerswedstrijd tussen Nederland en Duitsland, die velen van ons zo graag op het afgelopen WK hadden willen zien. Het toernooi van de „Best European Transport Team“ vindt plaats tijdens de Transport-Themaweek in Dronten op het stadhuisplein en wordt georganiseerd door TimoCom, Europa's marktleider onder de vrachtbeurzen en O.S.C. met  Scania als trucksponsor kunnen de beste truckers hun vaardigheden tijdens veiligheids- en behendigheidsoefeningen onder bewijs stellen. De wedstrijd heeft als doel, de algemene verkeersveiligheid te verbeteren en de chauffeurs van de vervoersbedrijven in hun dagelijkse werk te ondersteunen.

Na een adembenemend WK voetbal hebben vrachtbeursprovider TimoCom en de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (O.S.C.) met haar meer dan 90.000 leden besloten, een internationale truckerswedstrijd te houden. De afgelopen jaren heeft de O.S.C. al diverse nationale trucker-toernooien georganiseerd. Op 27 september treden in Dronten nu voor het eerst twee teams met de elf beste Nederlandse en de elf beste Duitse truckers in voetbaltenue tegen elkaar aan. Eén van de favorieten is de bekende trucker Elwin Stegemann van Müller Fresh Food Logistics uit Holten, die in het verleden al meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept.

 

Een echte klassieker

Bij O.S.C.-president Wim Bos hebben zich voor de kwalificatie op 20 september al tal van Nederlandse chauffeurs aangemeld, waarvan de beste elf in Dronten zullen meedoen. En de kwalificatie-eisen logen er niet om, aldus Wim Bos: „Net als op onze nationale toernooien moeten de truckers behendigheidsoefeningen uitvoeren, laten zien dat ze ladingen correct kunnen beveiligen en hun voertuigen onder controle houden, onderwerpen als reanimatie en brandblussen onder de knie hebben, en verrassende opdrachten kunnen oplossen. Wie een kijkje wil gaan nemen bij de training van het Duitse team kan dat bij partner Scania, Westring 376, in Wuppertal doen. Country-Manager Benelux, Smahan Dahmani van TimoCom, legt uit, waarom haar onderneming deze event zo krachtig ondersteunt: „Als vrachtbeursprovider is ons aan de veiligheid van het vervoer alles gelegen. Daarom focussen wij heel scherp op dat ernstige thema maar doen dat ook op een speelse manier. Op de dag van de komende event komt het plezier van de chauffeurs natuurlijk wel op de eerste plaats. Daarnaast willen wij de cohesie in de branche versterken en in het algemeen voor meer begrip in het wegverkeer werven. Het komend jaar gaan er meer landen aan het toernooi deelnemen. Duitsland zal dan optreden als gastheer.“

 

Aantrekkelijk omlijstend programma

De themaweek staat in het teken van diverse muziekbands, attracties zoals pulling en truck-presentaties voor het hele gezin. Gedurende de week voorafgaand aan de event zal samenwerkingspartner TLN dode hoek-voorlichting geven in Nederlandse scholen en de kinderen met hun ouders naar de truckersmatch op de zaterdag uitnodigen. Want daar heeft TimoCom nog een attractie in petto: de legendarische TimoTruck, een Amerikaanse freightliner, waarmee ter bevordering van de saamhorigheid in het wegverkeer ook de actie „Hand in Hand door het land“ onder de mensen wordt gebracht. Een bezoek aan Dronten is dus een must voor iedereen die deze klassieker mee wil maken. Pers, Transportradio- Bob van Beeten en tv zullen eveneens van de partij zijn.

 

Meer informatie voor bezoekers is ook verkrijgbaar op http://www.timocom.nl/timocom/actie ,www.chauffeursverenigingen.nl en www.scania.nl .

Persbericht downloaden
top