30.09.2014

Nieuw op de IAA: Via app toegang krijgen tot TimoCom

Vrachtbeurs aanbieder maakt zijn producten mobiel toegankelijk

(1)

Düsseldorf, 01.10.2014 – snel een terugvracht vinden nadien men net bij de klant gelost heeft Transportdienstverleners ongecompliceerd orders aanbieden, ook als men niet op kantoor is. In het dagelijkse logistiekgebeuren ontbreken goede en veilige mogelijkheden om transportorders vanaf de tablet of smartphone af te wikkelen. Dat gat wordt nu door TimoCom gesloten, dat al zijn producten mobiel inzetbaar ter beschikking stelt. Voor de eerste keer wordt de mobiele vracht- en Laderaum  gepresenteerd op de IAA Nutzfahrzeuge in Hannover, die op 25 September begint.

TimoCom klanten zijn in de toekomst niet meer aan een computer gebonden als zij efficient en makkelijk vrachtanbiedingen willen vinden en/of aanbieden. De marktleider onder de vracht- en laadruimtebeurzen in Europa heeft zijn gratis transportbarometer-app uitgebreid met een toegangsmogelijkheid tot al zijn overige producten. Via de geïntegreerde security Access in de app TC Login kunnen de TimoCom klanten in hun account inloggen - onafhankelijk waar zij zich bevinden. Vervolgens staan de gebruiker alle geboekte TimoCom-platformen onbeperkt ter beschikking. Op die manier kan men op de vrachtbeurs TC Truck&Cargo® al op zoek naar nieuwe orders, terwijl men de vorige lading nog aan het lossen is en via het trackingplattform TC eMap® meteen ook de nieuwe opdrachtgever voor tracking van het voertuig vrijschakelen. Of bij acceptatieweigering snel ter plaatse via de de TimoCom opslagbeurs een plekje voor de lading vinden. Daarbij maakt het niet uit, of er voor de mobiele planning een tablet of een smartphone wordt gebruikt. En vanzelfsprekend is de transportbarometer-app ook voor alle besturingssystemen zoals Android, iOS en Windows beschikbaar.

Veiligheid komt op de eerste plaats – ook mobiel
„Voor ons zat de grootste uitdaging in de opdracht, de hoge TimoCom veiligheidsstandaards ook voor mobiel gebruik van onze producten toepasbaar te maken“, vertelt Marcel Frings, chief representative van TimoCom. Dat belangrijke aspect werd opgelost door een extra veiligheidsniveau in de app. Mobiel wordt er via TC Login ingelogd. Deze veiligheidstoegang is reeds van de pc-versie bekend. Verder moet men nog een individuele PIN-code invoeren, wanneer men onderweg met de eigen TimoCom-account wil werken. „Het principe lijkt op dat van een bankpas – het is alleen nog veiliger“, verduidelijkt Frings. „TC Login, individuele PIN-code en het betreffende mobiele toestel zijn onderling verbonden. Ontbreekt één van deze puzzelstukken, is er geen toegang tot TimoCom. Je zou het kunnen vergelijken met de situatie, waarin mijn bankpas alleen samen met mijn PIN-code en uitsluitend op één speciale automaat werkt. Dat is een enorm veiligheidsvoordeel voor onze gebruikers.“

Altijd en overal actief aanwezig op de markt
Omdat de toegangsfunctie in de transportbarometer-app is geïntegreerd, beschikken alle gebruikers automatisch ook over de actuele marktgegevens van de Europese wegvervoersbranche. Dat praat een stuk gemakkelijker bij prijsonderhandelingen op locatie. Met de mobiele toegang tot alle platformen zorgt TimoCom er dus voor dat zijn klanten permanent operationeel blijven. Of dat nu via de vrachtbeurs TC Truck&Cargo®, transportaanbestedingen in TC eBid®, de tracking- en calculatietool TC eMap®, de opslagbeurs met precies op maat gesneden opslag- en logistieke oppervlakten, of TC Profile®, het transportregister voor heel Europa geschiedt, maakt niet uit – de volgende business kans ligt in uw eigen hand en is maar 1 klik van u verwijderd.

Weer helemaal up-to-date zijn.
De beurs IAA Nutzfahrzeuge in Hannover biedt iedereen de gelegenheid zelf een beeld te vormen van de mobiele toegang tot de TimoCom producten. Aan onze beursstand C19 in de hal 13 informeren wij u graag over de app met de mogelijkheid om het in de praktijk te testen Daarvoor zijn meerdere PC-stations ingericht, waar iedereen onder leiding van TimoCom-consulenten de programma's in al hun functionaliteiten en naar hartelust getest kan worden.

 

Meer informatie over TimoCom en over de mobiele toegangsoptie vindt u op www.timocom.nl.

Persbericht downloaden
top