27.03.2012

Nieuw: TimoCom Identify Service vergemakkelijkt de controle van potentiële zakenpartners

TimoCom breidt veiligheidsoffensief uit

(1)

Düsseldorf, 27-03-2012. veiligheid heeft bij transacties die via online-vrachtbeurzen worden afgesloten, de hoogste prioriteit. Maar ook de beste maatregelen vormen geen vervanging voor de zorgvuldigheidsplicht, behorend bij een goed koopmanschap. Met de nieuwe gratis service TimoCom Identify wil de Düsseldorfse IT-dienstverlener zijn klanten daarom optimaal ondersteunen bij de controle van nieuwe zakenpartners. 

Dat zaken doen pas kan gedijen op basis van solide veiligheid, weet de provider van twee Europese aanbestedingsplatformen niet sinds gisteren. Niet voor niets investeert TimoCom al sinds jaar en dag in techniek, personeel en productontwikkeling. Aan het meervoudig getrapte veiligheidssysteem is nu een nieuwe zuil toegevoegd: TimoCom Identify. Met deze nieuwe service appelleert de IT-dienstverlener tegelijk aan de zorgvuldigheidsplicht van de gebruikers. „Wij stellen dag in dag uit alles in het werk om alles op rolletjes te laten draaien. Dat is bij dagelijks tot maar liefst 300.000 aanbiedingen een enorme uitdaging! Elke opdracht heeft zo zijn eigen bijzonderheden, daarom moet ook de klant zelf zijn zakenpartners goed onder de loep nemen. Bestaan er dan nog steeds twijfels omtrent de identiteit, kunnen onze gebruikers een identificatie-opdracht starten“, verduidelijkt Chief Representative Marcel Frings.

Door voorafcontrole elk risico uitsluiten

Wie gebruik wil maken van de nieuwe TimoCom service, dient vooraf zijn potentiële zakenpartner eerst zelf te controleren. In de alledaagse hectiek schiet die bij goed koopmanschap horende zorgvuldigheidsplicht er maar al te vaak bij in. Toch is „Geen tijd verliezen“ de verkeerde instelling. Want alleen door actieve tegenmaatregelen kunnen risico´s worden voorkomen. Waarop de gebruiker vooral moet letten, legt de vrachtbeursprovider uit op www.timocom.com in de rubriek „Veiligheid“. Cruciaal is bijvoorbeeld het vergelijken van de gegevens van de opdrachtnemers met de geautoriseerde ondernemingsprofielen in het transportregister van de beurs, daarnaast dient men de documenten te controleren die bij opdrachtverstrekking aan nieuwe partners doorgaans worden opgevraagd.

Pas wanneer er na deze voorcontrole toch nog gerede twijfel omtrent de gegevens van de ander bestaan, dient het TimoCom Identify team te worden ingeschakeld. Het bijbehorende formulier en de modaliteiten vindt u op www.timocom.com in de rubriek „Veiligheid“ in het submenu TimoCom Identify.

Zodra de opdracht volledig ingevuld per fax naar nummer +49 211 8826 5000 of per e-mail aan identify@timocom.com is verzonden, trekt het TimoCom Identify team maximaal vijf werkuren voor een grondig onderzoek uit.

Persbericht downloaden
top