11.03.2014

NOSTA Group blijft dankzij TimoCom opslagbeurs

Depotoppervlak per muisklik gemakkelijk vinden

(2)

Düsseldorf, 11-03-2014. Wat te doen, wanneer men op korte termijn opslagruimte nodig heeft? Een niet zo maar een opslagruimte, maar een depot in Hamburg, het liefst vlak bij de haven? En hoe moet zoiets, wanneer men al z'n eigen contacten heeft afgebeld en dat niets heeft opgeleverd? De NOSTA Group uit Osnabrück heeft voor dat probleem een adequaat antwoord gevonden: Europa's grootste opslagbeurs van TimoCom Soft- und Hardware GmbH. De NOSTA Group opereert al 36 jaar in de logistiekbranche en biedt een compleet pakket aan diensten aan: Van transportmanagement tot en met de productie van individueel ontworpen ladingdragers. 

Een order zoals „60 containers naar de Hamburgse haven transporteren, paletteren, ontladen en op depot zetten“ behoort tot de dagelijkse routine van het bedrijf. Maar ondanks een jarenlange ervaring en een uitstekend netwerk binnen de branche raakt het reservoir aan eigen contacten wel eens uitgeput, vooral wanneer er iets op zeer korte termijn moet worden geregeld. Dat is precies het moment, waarop de aanbestedingsplatformen van TimoCom in werking treden. Want hier vinden de medewerkers van NOSTA niet alleen lading, opslagruimte of transportdienstverleners, maar ook vrije logistieke oppervlakken in heel Europa.

 

Depotruimte vinden op de gemakkelijke manier

 „Het merendeel van onze contacten biedt voornamelijk langetermijnopslag aan. Maar wij hadden per direct een hal nodig en dat maar voor twee maanden. Dus maakten we gebruik van de laadruimtebeurs van TimoCom. En bingo, bij de top 3 kandidaten vonden we meteen al een flexibele en betrouwbare partner. De eerste containers zijn al naar Hamburg onderweg“, vertelt Detlev Osthoff, hoofd expeditie bij de NOSTA Group. Met meer dan 30.000 logistieke en opslagoppervlakken is het platform Europa's grootste opslagbeurs, die werkt als een virtuele marktplaats. De gebruiker voert zijn wensen, bijvoorbeeld opslagwijze, -omvang of standplaats, in op het zoekvenster en krijgt vervolgens de bij de bijpassende aanbiedingen op het scherm. En dat functioneert uiteraard ook in de omgekeerde richting. Aanbieders plaatsen hun vrije opslagcapaciteit met alle relevante informatie op de beurs en zijn vervolgens heel gemakkelijk traceerbaar. „De opslagbeurs vormt een zeer nuttige aanvulling op de vrachtbeurs. Een geweldig handige tool met een hoge trefferscore. En tevens ideaal voor de kortetermijnopslag“, onderstreept Osthoff. De opslagbeurs is in de bestaande en Europa's marktleidende vracht- en laadruimtebeurs geïntegreerd. De bediening is bijzonder gebruikersvriendelijk en toegesneden op een efficiënte toepassing van de programma's. Elke ingevoerde aanvraag of aanbieding is bovendien automatisch in 24 talen beschikbaar.

 

Persbericht downloaden
top