19.07.2016

Rampinini Ernesto is helemaal tevreden met het transportplatform

Eén transportplatform voor alles

(1)

Erkrath, 08-06-2016 – 13 jaar geleden werd het Italiaanse logistieke bedrijf Rampinini Ernesto Srl klant van TimoCom. Het werd al snel duidelijk dat ze de juiste beslissing hadden genomen. Al aan het begin van de samenwerking met TimoCom wijzen de financiële cijfers op grote en positieve veranderingen. Het bedrijf gebruikt inmiddels alle functies van het TimoCom-transportplatform.

Traditioneel bedrijf in familiebezit

De geschiedenis van het Italiaanse logistieke bedrijf Rampinini Ernesto gaat al vier generaties terug. Bedrijfsgeschiedenis: in 1906 richtte de overgrootvader, Natale Gaetano, het bedrijf “Koetsen en Transport Rampinini Natale” op waarbij er werd ingezet op goederen- en personenvervoer. Zijn zoon Ernesto ging hem vanaf 1945 helpen en toen ontstond ook het huidige bedrijf “Rampinini Ernesto”. De branche en technologie ontwikkelden zich steeds verder. Zo kocht Ernesto zijn eerste vrachtwagen om vracht te kunnen vervoeren. Later nam de kleinzoon van Ernesto en de huidige directeur van het bedrijf, Mattia, het bedrijf over en opende vijf nieuwe kantoren in andere Italiaanse steden. Daarnaast liet hij het eerste magazijn bouwen en het bedrijf deed meer ervaring op met vervoer, lading en goederenbeheer. Het vervoer werd steeds specialistischer en Rampinini Ernesto richt zich nu vooral op het vervoer van levensmiddelen, geneesmiddelen, diergeneesmiddelen, textiel en chemische producten. Europa werkt steeds meer samen en de concurrentie neemt toe. Het Italiaanse bedrijf komt hierdoor in zwaar weer: het was niet ongebruikelijk dat vrachtwagens zonder retourvracht terugkwamen uit Europa. Er moest snel een oplossing worden gevonden zodat Rampinini Ernesto de concurrentie het hoofd kon bieden.

Eén transportplatform voor alles

In 2003 werd de oplossing gevonden: de vracht- en laadruimtebeurs van TimoCom. Rampinini Ernesto gebruikt nu al meer dan tien jaar het transportplatform voor internationaal, maar ook nationaal vervoer. “Inmiddels vinden we met de zoekopdracht Italië - Italië meer vrachten in de vrachtuitwisseling van TimoCom dan in nationale vrachtbeurzen”, aldus de directeur. Dankzij de functie voor het zoeken naar vrachten behoren dure lege ritten tot het verleden: “Sinds we TimoCom gebruiken, is de bezetting van ons wagenpark met 30% gestegen”, voegt hij hieraan toe. “Verder is de opslagbeurs erg handig voor ons omdat we ons grote magazijn hiermee tijdelijk kunnen verhuren”, zegt Rampinini. De berekeningsoplossing helpt ons met het berekenen van de kosten en het plannen van routes voor alle vervoersopdrachten. Met het online transportregister onderhoudt het bedrijf zijn contacten en met het aanbestedingsplatform is het verzekerd van vaste opdrachten voor bepaalde routes en daardoor kunnen ze beter plannen. “Sinds de invoering van de business messenger afgelopen jaar kunnen we op een eenvoudige manier onderhandelen over losse opdrachten en dat is erg handig”, vertelt de directeur.

Bovendien kon het Italiaanse logistieke bedrijf met TimoCom de marge verhogen met 15%. En ook problemen met zakelijke partners die maar niet betaalden, werden snel oplost: “Sinds we samenwerken met TimoCom, hebben we geen incassoproblemen meer. We vertrouwen TimoCom en voelen ons veilig en beschermd”, vertelt hij verder. Maar niet alleen op economisch vlak, maar ook op het vlak van milieu zijn de cijfers indrukwekkend, zo bericht Rampinini: “We hebben onze uitstoot laten berekenen door de Italiaanse start-up GreenRouter en hiermee kon worden aangetoond dat we met TimoCom in de periode tussen 2003 en 2004 onze CO₂-uitstoot konden terugbrengen met 23% in vergelijking met de periode van 1999 tot 2002, toen we TimoCom nog niet gebruikten. 

Aan de hand van het voorbeeld van Rampinini Ernesto wordt duidelijk dat elke functie van het TimoCom-transportplatform handig en voordelig kan zijn voor vervoersbedrijven als u, zoals Mattia Rampinini, maar weet hoe alles werkt.

Meer informatie over Rampinini Ernesto en TimoCom vindt u op www.rampinini.it en www.timocom.nl.

 

Persbericht downloaden
top