12.12.2019

Als er in het magazijn niet alleen goederen te vinden zijn, maar ook winst verstopt zit

Hoe lege plekken in het magazijn winst kunnen opleveren.

(1)

Het duurt nog een paar weken tot het Kerst is, maar de piekperiode is al in volle gang – voor Pasen. De magazijnen zijn al bijna helemaal vol en vrije opslagruimte wordt schaars. Op de korte en middellange termijn is er bijna geen opslagruimte beschikbaar, zo lijkt het althans. Het zoeken naar de juiste aanbieders kan bovendien veel tijd vergen – en tijd kost geld. Zou het dan niet fijn zijn om een toepassing te hebben die de aanbieders van opslagruimtes en logistieke ruimtes en potentiële afnemers op een eenvoudige manier met elkaar in contact brengt? Met één muisklik?

 

Vrije opslagruimte is niet alleen in piekperiodes een schaars goed. Met een opslagbeurs vinden aanbieders van opslagruimtes en logistieke ruimtes en hun afnemers elkaar snel en makkelijk.

Waar naartoe met de goederen?

Het gebeurt dagelijks: een vrachtwagen komt later dan gepland bij de losplaats aan. Ter plaatse stelt de chauffeur vast dat de goederen niet kunnen worden gelost omdat de goederenontvangst is gesloten. Maar de chauffeur moet er toch voor zorgen dat zijn laadruimte kan worden geleegd, want hij heeft nog een volgende opdracht voor een andere losplaats en de tijd dringt. Elke minuut die de vrachtwagen met zijn goederen stilstaat, kost geld. Er moet een oplossing komen, en wel snel. Een opslagbeurs biedt hier uitkomst. Of het nu om een acuut probleem bij de losplaats gaat of er op de korte termijn vanwege de piekperiode extra opslagruimte nodig is: met een opslagbeurs vinden aanbieders van opslagruimtes en logistieke ruimtes en hun afnemers elkaar snel en makkelijk.

 

Hoe werkt een opslagbeurs?

Een webgebaseerde opslagbeurs werkt als een zoekmachine. Vrije opslagruimte en logistieke ruimte kunnen via dit systeem aangeboden en bemiddeld worden. Aanbieders gebruiken het systeem om hun vrije opslagruimte met alle relevante informatie te plaatsen. En bedrijven die niet genoeg opslagruimte of niet voldoende logistieke ruimtes hebben om hun goederen op te slaan, kunnen met deze beurs een geschikte ruimte vinden. Een zoekopdracht plaatsen levert bruikbare resultaten voor opslagruimtes op die geschikt zijn om uw goederen in op te slaan. Daarvoor voert de gebruiker eerst de gewenste criteria in de zoekfilter in, bijvoorbeeld opslagtype, grootte of locatie. Het systeem berekent vervolgens overeenkomsten tussen de zoekopdracht en de al geplaatste aanbiedingen voor vrije opslagruimte en logistieke ruimte. Het resultaat: een lijst met potentiële vrije opslagruimtes of logistieke ruimtes die voldoende overeenkomen met de zoekopdracht, inclusief contactgegevens om direct contact op te nemen.

 

Waarom een opslagbeurs gebruiken?

Het antwoord is simpel: met behulp van een webgebaseerde opslagbeurs kunnen bedrijven snel en flexibel een oplossing vinden als ze te weinig opslagruimte tot hun beschikking hebben. En aan de andere kant worden lege plekken in de opslagruimte opgevuld en wordt deze ruimte dus beter benut. Want lege plekken kunnen worden gezien als geld dat voor het oprapen ligt. En een opslagbeurs biedt logistiek medewerkers niet alleen in piekperiodes voordelen. Zelfs als er minder vraag is, kan alle ruimte in het magazijn worden opgevuld. Met een opslagbeurs kunnen lege plekken in het magazijn het hele jaar door grotendeels worden voorkomen – en kan dus geld worden verdiend. Ook voor expediteurs en bedrijven wegen de voordelen op tegen de nadelen. U kunt met behulp van een opslagbeurs snel en met gebruik van weinig personeel opslagruimtes in heel Europa voor uw specifieke behoeften vinden en kosten vergelijken.

Daarbij geldt: hoe groter en omvangrijker het aantal aanbiedingen is, des te hoger de kans is dat in de opslagbeurs passende oplossingen kunnen worden gevonden. Zo biedt TIMOCOM in het Smart Logistics System bijvoorbeeld ook een opslagbeurs aan die met afstand het grootste netwerk van verschillende opslagruimtes en verschillende opslagtypes in Europa is, zonder extra kosten. De gebruikers van het systeem hebben automatisch toegang tot de opslagbeurs en kunnen zo meer dan 7.000 aanbieders van magazijnruimte in 44 Europese landen vinden. De opslagbeurs biedt voor ieder wat wils: van langdurige opslag tot het reserveren van opslagruimte op de korte of middellange termijn. En zo kan ook voor seizoensgoederen, zoals de porseleinen haas voor de paasdecoratie, met een opslagbeurs de juiste opslagruimte worden gevonden.

Persbericht downloaden
top