23.09.2013

Slim opgelost: Geoliner Trucking &Transport gebruikt TomTom via de vrachtbeurs

Transportbedrijf spaart tijd en verwerft nieuwe klanten met TC eMap®

(1)

„En hoef ik verder niets te installeren? Kan ik mijn vrachtwagens met hetzelfde wachtwoord als bij TomTom via TimoCom tracken? ", vraagt de heer Kitay, directeur van het gelijknamige transportbedrijf. „Ja zeker!Dat is nu juist het grote voordeel van TC eMap®. U kunt zelfs verschillende telematicasystemen gelijktijdig laten tonen. Wanneer u bijvoorbeeld onderaannemers heeft", bevestigt Smahan Dahmani van TimoCom.>De Country Manager legt de klant net uit dat deze voor zijn transport business niet langer tussen verschillende toepassingen heen en weer hoeft te schakelen.

Want dankzij de nieuwe TC eMap® is er al een trackingfunctionaliteit aan zijn vrachtbeurs gekoppeld. De lokalisatie van voertuigen met TomTom Business Solutions is op die manier bijzonder eenvoudig, omdat dezelfde toegangsgegevens direct in TC eMap® worden ingevoerd. „Wij werken al heel lang met telematica, maar in combinatie met de vrachtbeurs is het een stuk eenvoudiger en tijdbesparender", vindt de directeur en hij gebruikt daarvoor een mooie vergelijking: „De vrachtbeurs is de taart en tracking de dot slagroom daar bovenop."

 

GPS-gegevens niet automatisch voor alle gebruikers zichtbaar

Sinds de oprichting in het jaar 2008 is de in Eindhoven gevestigde onderneming gestaag geëxpandeerd. Maar ondanks de groeiende internationale dimensie mag de bereikbaarheid niet in het geding komen. "Wij benadrukken reeds bij het invoeren van de voertuigen in de vrachtbeurs dat men ons in het geval van een opdracht permanent kan lokaliseren.Dat biedt opdrachtgevers meer zekerheid en die kiezen daarom liever voor ons", aldus Kitay. De GPS-gegevens zijn echter niet automatisch voor alle gebruikers zichtbaar. „Iedereen kan specifiek bepalen, wie zijn voertuigen mag bekijken en hoe lang dat kan, bijvoorbeeld voor de duur van een opdracht", verduidelijkt Dahmani-Cicek.

 

Complete informatiestroom geoptimaliseerd

Dankzij de trackingoplossing komt niet alleen tijdrovend telefoneren te vervallen, de complete informatie-uitwisseling tussen alle betrokkenen wordt geoptimaliseerd.Terwijl de vervoerder zich volledig op z'n eigenlijke werk kan concentreren, ziet de expediteur voordurend precies, waar de lading op dat moment is.Diens business relatie ontvangt zo desgevraagd actuele en betrouwbare informatie, wat een goede vertrouwensbasis met de dienstverlener schept. Inmiddels beschikt TC eMap® over zo'n 25 interfaces naar uiteenlopende telematicaproviders, met 50 andere partijen wordt concreet onderhandeld.Dahmani adviseert haar klanten, het product gewoon eens uit te testen: De firma Geoliner Trucking &Transport BV heeft de tekenen van de tijd nu al herkend en zelfs al een tracking-symbool op haar vrachtwagenzeilen aangebracht. Meer informatie over TimoCom en Geoliner Trucking &Transport BV vindt u tevens op www.timocom.nl en http://www.geoliner.net

 

Persbericht downloaden
top