20.10.2014

Tijd is geld

Dochteronderneming van Quehensberger stapelt succes op succes met TimoCom

(1)

Düsseldorf, 10-9-2014. Wie zoekt, zal vinden. En dat is precies, waar de Bulgaarse dochtermaatschappij van de Salzburgse onderneming Quehenberger Logistics sinds 2012 binnen hoogstens vier uur keer op keer in slaagt. Want voor het vinden van betrouwbare transportdienstverleners en partners, maakt dit logistiekconcern gebruik van TC Truck&Cargo®, de vracht- en laadruimtebeurs van de Europese marktleider TimoCom Soft- und Hardware GmbH.

 

De in 1965 in Oostenrijk opgerichte logistiekaanbieder Quehenberger is een van de modernste bedrijven binnen de transportbranche. Zo beschikt de specialist voor transportmanagement, netwerk- en contractlogistiek over een van de modernste vrachtwagenparken, bestaande uit meer dan 450 voertuigen. Ook het personeelsbestand van maar liefst 2600 medewerkers, verdeeld over 89 vestigingen in 18 landen, maakt het succes van de traditierijke onderneming genoegzaam duidelijk. Het merendeel van deze vestigingen bevindt zich in de Oost-Europese landen en op de Balkan. Daartoe behoort ook de vestiging „Quehenberger Logistics BLG EOOD“ in de Bulgaarse hoofdstad Sofia, die beschikt over een optimale geografische ligging en aansluiting op de ondernemingsgroep.

 

Succesvol in slechts vier uur

De dochteronderneming is gespecialiseerd in stipte levering van deel- en compleetladingen van en naar Europa. En dat men voortdurend een stap vooruit denkt, valt af te lezen aan de afgelopen jaren, waarin het bedrijf een omvangrijke en snelle groei doormaakte. En het productenassortiment groeit mee. Zo werd dit jaar de portefeuille in het segment textiellogistiek met een nieuw product uitgebreid. 

Maar dat de jachtige en gediversificeerde logistiekmarkt ook een aantal obstakels opwerpt, weet Vencislav Kirov, hoofd van de vestiging in Bulgarije, als geen ander. „De dagelijkse zoektocht naar nieuwe vervoerders en partners is voor ons iedere dag opnieuw een flinke uitdaging. Daarom maken we al vanaf 2012 gebruik van de vracht- en laadruimtebeurs TC Truck&Cargo® van TimoCom.“ Een perfecte beslissing, want als gebruiker van het platform heeft men dagelijks toegang tot zo'n 450.000 vracht- en laadruimteaanbiedingen van meer dan 33.000 gekeurde transportpartners. „Sinds we dit platform gebruiken, besparen we enorm veel geld, wat natuurlijk een enorm pluspunt is. Wij plaatsen hier heel eenvoudig onze aanbiedingen en vinden zo binnen de kortste keren een geschikte business partner. Gemiddeld duurt dat hoogstens een uur of vier. Dat is voor ons het beste bewijs dat we indertijd met TimoCom de juiste keus hebben gedaan “, aldus Kirov. En ook voor de softwareonderneming is dat bewijs en garantie tegelijk dat men als team al sinds 1997 voor de eigen 100.000 gebruikers de juiste dingen doet.

 

Meer informatie over TimoCom en Quehenberger vindt u op www.timocom.bg of www.quehenberger.com.

Persbericht downloaden
top