25.01.2022

Snelle groei voor de digitalisering van de logistiek

TIMOCOM maakt enorme groei van het aantal klanten bekend – meer dan 50.000 klanten gebruiken het Smart Logistics System van het FreightTech bedrijf.

TIMOCOM vormt netwerk van Europese logistiek

Erkrath, 25.01.2022 – FreightTech bedrijven bieden mensen die actief zijn in de logistiek digitale ondersteuning bij het uitvoeren van logistieke processen. Dat is ook precies wat het Smart Logistics System van TIMOCOM doet. Daarnaast begeleidt het klanten: van het zakendoen tot het afhandelen van betalingen. Steeds meer spelers op de markt maken gebruik van deze dienst. Onlangs heeft het IT bedrijf de grens van 50.000 klanten doorbroken en kijkt uit naar langdurig vertrouwen in de logistieke sector: “Dit is een mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis en is een belangrijke stap op weg naar onze visie van een wereld zonder logistieke uitdagingen.” Tim Thiermann, Managing Partner van TIMOCOM.

“Dit is een mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis en een belangrijke stap op weg naar onze visie van een wereld zonder logistieke uitdagingen.” Tim Thiermann, Managing Partner TIMOCOM

“De bereidheid om te digitaliseren is door de uitzonderlijke omstandigheden van de afgelopen twee jaar enorm gestegen. Dat is ook te zien aan de groei van het aantal klanten”, zegt Tim Thiermann, Managing Partner van TIMOCOM. “Onze klanten een betrouwbaar platform aanbieden waarmee ze klanten kunnen vinden en hun werkprocessen makkelijker kunnen maken, is en blijft ons doel”. Dat FreightTech in de lift zit, is niet alleen terug te zien in de bedrijfscijfers van TIMOCOM: Fraunhofer SCS heeft vastgesteld dat een groot deel van de circa 350 start-ups in de logistiek die inmiddels hun diensten in het Duitstalige gebied aanbieden, zich bezighouden met technologie of diensten ter ondersteuning van het logistieke proces.

 

Transportmarkt staat nog steeds onder druk

 

Het Smart Logistics System van TIMOCOM biedt mensen die actief zijn in de logistiek digitale ondersteuning bij het uitvoeren van logistieke processen – van het zakendoen tot het afhandelen van betalingen. Elke dag plaatsen meer dan 135.000 gebruikers tot wel 800.000 vracht- en laadruimte aanbiedingen op de vrachtbeurs. In 2021 werden vaak meer dan één miljoen internationale vrachtaanbiedingen per dag geplaatst waarvoor in het systeem naar passende laadruimte werd gezocht. Bovendien zijn in de loop van het jaar meer dan 175.000 vrachtwagens gevolgd en bijna 37 miljoen routes berekend.

 

Logistiek wordt steeds belangrijker, en dat ligt ook aan de gespannen situatie op de transportmarkt. “De uitdagingen waar we mee te kampen hebben, zoals het gebrek aan chauffeurs en de beperkte transportcapaciteiten, zullen de wereldeconomie ook komend jaar in zijn greep houden”, zegt Gunnar Gburek, Head of Business Affairs. En daarom biedt TIMOCOM eenvoudige en flexibele oplossingen om transport- en opslagtekorten in het goederenvervoer tegen te gaan.

 

Meer informatie over TIMOCOM vindt u op www.timocom.com.

Lengte: 2.391 tekens inclusief spaties.

 

Over TIMOCOM

TIMOCOM GmbH is een middelgroot FreightTech-bedrijf. De IT- en dataspecialist helpt zijn klanten met slimme, veilige en eenvoudige oplossingen om hun logistieke doelen te behalen. Er maken meer dan 50.000 gecontroleerde klanten gebruik van dit systeem en ze plaatsen samen tot wel 800.000 internationale vracht- en laadruimte aanbiedingen per dag.

Persbericht downloaden
top