26.10.2022

Cashflow beveiligen: betaaldienst van JITpay voor klanten van TIMOCOM

Betaling binnen 24 uur ontvangen - Bescherming tegen niet ontvangen betalingen - Vanaf nu voor klanten van TIMOCOM in Nederland

De foto toont het logo van TIMOCOM en JITpay.

Erkrath, 02-11-2021 – een belangrijke voorwaarde voor elk bedrijf is liquiditeit. Maar bij lange betalingstermijnen tot 60 dagen kan het weleens krap worden. TIMOCOM en de logistieke betaaldienst JITpay™ bieden nu de mogelijkheid om betalingen via JITpay™ af te handelen, zodat klanten hun geld snel ontvangen. De digitale betalingsdienst is vanaf nu voor klanten van TIMOCOM in Nederland beschikbaar en wordt in de loop van het jaar naar andere Europese landen uitgerold.

Vanaf vandaag werkt TIMOCOM samen met de logistieke betalingsdienst JITpay™. Met behulp van de digitale dienst ontvangen klanten in Duitsland binnen 24 uur hun geld voor voltooide transportopdrachten. "Wij stellen onze klanten in staat een van hun meest centrale uitdagingen op te lossen: snelle betaling voor geleverde diensten", zegt Gunnar Gburek, woordvoerder van het bedrijf en hoofd Business Affairs bij TIMOCOM.

Smart: zo werkt de betaaldienst van JITpay™
Om de factoring te kunnen gebruiken, moeten de Nederlandse klanten van TIMOCOM zich op de website van JITpay™ registreren. Via de TIMOCOM Marktplaats worden klanten dan doorgestuurd naar het Invoice Center van JITpay™, waar ze na het uitvoeren van een opdracht het leveringsbewijs kunnen uploaden. Daarna volgt de digitale en geautomatiseerde facturering. Tegen een lage servicevergoeding wordt het geld binnen 24 uur naar de rekening van de klant overgemaakt.

 

Veilig: eindelijk kunnen rekenen op betalingen
Juist in onzekere tijden vormen lange betalingstermijnen grote uitdagingen voor logistieke bedrijven. Daar komt dan nog de onzekerheid bovenop of de facturen überhaupt worden betaald. Hier biedt de samenwerking tussen TIMOCOM en JITpay™ een blijvende oplossing. JITpay™ biedt 100 procent bescherming tegen niet ontvangen betalingen en garandeert snelle geldstromen – ook bij lange betalingstermijnen.

 

Simpel: weinig werk, groter voordeel  
Geen aanmaningen, niet meer lang wachten op betaling: JITpay™ neemt zowel het zowel het risico als het hele vorderingenbeheer voor zijn rekening. Vooral voor kleine en middelgrote bedrijven is factoring niet alleen een ontlasting, maar is ook nog eens makkelijk in gebruik. De klanten hoeven zich alleen maar één keer te registeren en de leveringsbewijzen te uploaden. De rest wordt volledig digitaal afgehandeld.

“We verheugen ons op de samenwerking met TIMOCOM om samen de processen voor de transportbranche te verbeteren. De betalingsafhandeling en financieringsfunctie in de logistiek zullen steeds meer een sleutelrol krijgen. Samen met TIMOCOM kunnen we op dit gebied een grote meerwaarde voor de markt genereren”, zegt dr. Daniel Steinke, directeur van JITpay™.

“De samenwerking met JITpay™ is voor ons een belangrijke verdere ontwikkeling van ons service aanbod”, zegt Gunnar Gburek, woordvoerder en Head of Business Affairs bij TIMOCOM. “Met deze digitale betaaldienst maken we het voor onze klanten mogelijk om een van hun grootste problemen op te lossen: de snelle betaling na het uitvoeren van een opdracht.”

Persbericht downloaden
top