06.02.2020

De toekomst van de logistiek

TIMOCOM en Roland Berger publiceren FreightTech-whitepaper

(2)

Erkrath, 06-02-2020 – TIMOCOM heeft vandaag samen met Roland Berger een whitepaper over de ontwikkeling en definitie van 'FreightTech' in de logistieke branche gepubliceerd. Er worden actuele en opkomende digitale technologieën geïdentificeerd die volgens het bedrijfsadviesbureau de komende vijf jaar de hele waardeketen zullen beïnvloeden en veranderen. Hiervoor zijn onder andere 90 bedrijven en 100 Europese start-ups onder de loep genomen, aangevuld met interviews met experts uit de branche en bestaande spelers op de markt.

TIMOCOM publiceert samen met Roland Berger een whitepaper over de ontwikkeling en definitie van 'FreightTech' in de logistieke branche. Er worden actuele en opkomende digitale technologieën geïdentificeerd die de komende vijf jaar de hele waardeketen zullen beïnvloeden en veranderen.

 

In de whitepaper komt onder andere aan bod hoe logistieke bedrijven kunnen profiteren door innovatieve vrachttechnologieën te implementeren:

 

·       Maximalisering van het prijsniveau en marktaandeel door aan de klant een nieuw waardeniveau ter beschikking te stellen.

 

·       Verhoging van de kostenefficiëntie bij bedrijfs- en verkoopprocessen door geoptimaliseerde gegevensstromen op te bouwen.

 

·       Innovaties van andere spelers op de markt voor het benutten en doorontwikkelen van groeimogelijkheden gebruiken.

 

 

 

In de whitepaper wordt de FreigthTech-sector in de volgende drie delen opgedeeld:

 

·       Integratie – omvat het gebruik van cloud computing en digitale ecosystemen, zoals logistieke platformen of blockchaingroothoeken, om spelers op de markt met elkaar in contact te brengen en processen te standaardiseren.

 

·       Automatisering – omvat zowel statische als mobiele systemen, zoals 3D-printen en autonome voertuigen, en maakt het makkelijker om verschillende voorschriften na te leven.

 

·       Intelligentie – omvat het verwerken en analyseren van big data om een optimale leverings- en distributieplanning te maken, kunstmatige intelligentie en machine learning om planningsafwijkingen te voorspellen alsmede sensoren en connectiviteit om goederen te volgen en te sorteren en zo het in real time visualiseren van de leveringsketen mogelijk te maken.

 

 

 

“Wij geloven in een toekomst waarin allesomvattende oplossingen, zoals onze wegtransport Martkplaats en de digitale transformatie tot één groot brancheoverstijgend netwerk zullen leiden”, zegt Tim Thiermann, directeur van TIMOCOM. TIMOCOM is van oudsher vooruitstrevend op het gebied van nieuwe technologieën en is de digitale pionier van de logistieke sector. Het IT-bedrijf is van plan een grote bijdrage aan de opbouw van de FreightTech-sector in Europa te leveren. “We zullen tot 2030 daarom circa 100 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling investeren”, aldus Thiermann. Daarbij staan logistieke toepassingen centraal die de digitale transformatie in de Europese logistieke sector in gang zullen zetten.

 

 

 

“De logistieke sector verandert door de digitalisering ingrijpend – en niet alleen op technologisch, maar ook op strategisch gebied”, zegt co-auteur en Roland Berger-partner Marc Pisoke. “Gegevens uit verschillende bronnen kunnen aan elkaar worden gekoppeld en tegelijkertijd kunnen door de automatisering logistieke processen steeds efficiënter verlopen. Daardoor ontstaan innovatieve businessmodellen en een heel ecosysteem met nieuwe aanbieders van modulaire logistieke oplossingen. Gevestigde logistieke bedrijven moeten hun businessmodellen daarom aanpassen om concurrerend te blijven.”

 

 

 

Klik op de volgende link om de hele whitepaper gratis te downloaden: https://www.timocom.nl/freighttech2020

 

 

 

Meer informatie over TIMOCOM vindt u op www.timocom.nl.


 

Over TIMOCOM TIMOCOM GmbH is een middelgroot FreightTech-bedrijf. De IT- en dataspecialist helpt zijn klanten met slimme, veilige en eenvoudige oplossingen hun logistieke doelen te halen. Er maken maar liefst 43.000 gecontroleerde bedrijven gebruik van dit systeem en ze plaatsen samen tot wel 750.000 internationale vracht- en laadruimteaanbiedingen per dag.   Over Roland Berger Roland Berger, opgericht in 1967, is het enige wereldwijd actieve bedrijfsadviesbureau dat uit Duitsland komt en wortels in Europa heeft. Met circa 2.400 medewerkers in 35 landen is het bedrijf succesvol op alle grote en belangrijke markten. De 52 kantoren van Roland Berger bevinden zich op centrale bedrijfslocaties over de hele wereld. Het adviesbureau is een onafhankelijk partnerschap dat uitsluitend in handen is van zo'n 230 partners.  
 

 

 

Persbericht downloaden
top