14.10.2015

TimoCom koppelt vrachtbeurs aan trackingplatform

Getrackte voertuigen als zoekcriterium voor aanwezige lading

(2)

Erkrath,14.10.2015 – Omdat de actuele locatie van de voertuigen ook in samenhang met het traceren van lading steeds belangrijker wordt, koppelt TimoCom zijn calculatie- en trackingtool TC eMap® aan zijn vrachtbeurs TC Truck&Cargo®en creëert zo aanvullende ondersteuning voor zijn klanten bij hun dagelijkse routines. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld per direct getrackte voertuigen direct in de vrachtdetectie selecteren en vrachtaanbiedingen in de omgeving van de voertuiglocatie opzoeken en laten afbeelden. Bovendien biedt de IT-dienstverlener de mogelijkheid om de locaties van voertuigen mee te nemen in een uitgebreide routecalculatie in TC eMap®, Europa's grootste, aanbieder-overkoepelende trackingoplossing, met inmiddels meer dan 150 telematicapartners.

 

 

 

Met behulp van de functies Postcode zoeken en Gebied zoeken is het nu ook mogelijk om naar locatiespecifieke aanbiedingen te zoeken. Dankzij de uitgebreide vrachtdetectie kunnen TimoCom klanten nu nog sneller vrachtaanbiedingen in de periferie van een getrackt voertuig vinden. Zodra gebruikers een voertuig selecteren, wordt de actuele locatie daarvan automatisch het zoekcriterium in het vrachtoverzicht. Afhankelijk van de individuele instelling door de gebruiker plaatst deze functie aanbiedingen binnen een straal tot max. 200 km rond het voertuig in de trefferlijst. Gebruikers kunnen via de button „Actualiseren“ hun resultatenlijst telkens weer updaten. Daarbij worden ook de positiegegevens van het voertuig geactualiseerd. Dat heeft als voordeel dat handmatig invoeren van locatiegegevens niet meer nodig is. Daar komt bij dat gebruikers de locatie van het voertuig niet meer hoeven op te zoeken, om überhaupt naar een lading te kunnen gaan zoeken. Ondernemingswoordvoerder Marcel Frings van TimoCom beschrijft de nieuwe functie als volgt: „Onze klanten moeten steeds sneller in staat zijn vrachtaanbiedingen in de nabijheid van hun voertuig te traceren, om zo interessante bijlading of vervangende lading in de wacht te kunnen slepen. Daarom is het des te belangrijker dat wij daarvoor de nieuwe zoekfunctie aanbieden. Hiermee kunnen zij alle locaties laten afbeelden en direct contact opnemen met een geschikte aanbieder.“

 

Per direct nieuwe functionaliteiten in TC eMap®

Klanten hebben sinds kort ook de mogelijkheid, vanuit het actuele dagelijkse trackingoverzicht snel en eenvoudig via een dropdown-button de locatie van het getrackte voertuig als startpunt aan de routecalculatie toe te voegen. Dat heeft als voordeel dat u de adresgegevens van de locatie niet langer handmatig hoeft in te voeren. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers nu de vrachtroute inclusief de aanrijroute nog sneller berekenen. Maar het is ook mogelijk om de locatie van het voertuig op de kaart te laten afbeelden en deze met een rechtsklik op de muis als startpunt aan de routeplanning toe te voegen. Een derde noviteit is de automatische overname van voertuigen in de toewijzing (vrijgave). Wanneer klanten een business partner voor een beperkte tijd zicht willen bieden op de locatie van het voertuig, kunnen zij in het trackingoverzicht via een een dropdown-button daarvoor de functie „Vrijgave aanmaken" gebruiken. Zij komen zo automatisch in het menupunt „Eigen vrijgave" waar het voertuig al geselecteerd staat. Verder heeft de IT-dienstverlener ook de symbolen en mouseover-effecten bij de statusweergaven van de voertuigen vernbeterd.

 

Meer informatie over TimoCom vindt u op www.timocom.nl.

Persbericht downloaden
top