29.03.2018

TimoCom over: Lufthansa Cargo brengt extra kosten in rekening voor papier

(1)

Erkrath, 12-03-2018 – Lufthansa Cargo (LH Cargo) gaat vanaf 2 april extra kosten in rekening brengen voor vrachtbrieven op papier. Daarover zegt Gunnar Gburek, de woordvoerder van TimoCom:

 

“Het is een belangrijk signaal voor de markt”

Lufthansa Cargo brengt extra kosten in rekening voor papier. Het bedrijf neemt hierin het voortouw en geeft daarmee een belangrijk signaal af voor de markt: de voortschrijdende digitalisering in de logistieke sector is onomkeerbaar. Maar veel marktdeelnemers moeten de omslag nog maken. Daar zijn platformen voor nodig die gebruiksvriendelijk zijn en alle betrokken partners volledig digitaal in de papierloze informatieketen kunnen integreren. Pas als iedereen meedoet, is de digitalisering echt geslaagd

 

TimoCom en Lufthansa Cargo

Het is duidelijk dat wie op dit moment nog informatie en documenten op papier verstuurt, hier ook meer voor moet betalen als er geen extra kosten voor papier in rekening worden gebracht. Want dit kost tijd en geld en de kwaliteit van de dienstverlening gaat erop achteruit. Het kost gewoon meer tijd om documenten op papier te versturen, waardoor niet alleen door de bezorger, maar ook in het bedrijf zelf kosten worden gemaakt. Verder stijgt de kans op fouten bij het versturen van meerdere exemplaren van zendingsinformatie op papier aanzienlijk.

Wie over digitalisering praat, mag niet voorbijgaan aan het feit dat digitalisering al lang gaande is! Dat is niet goed, maar ook niet slecht. Het is gewoon de stand van de techniek. In een tijd waarin we de vlucht voor onze vakantie digitaal boeken, mag vrachtinformatie niet te voet gaan.

Meer informatie over TimoCom vindt u op www.timocom.nl.

Persbericht downloaden
top