25.01.2021

1 miljoen aanbiedingen op één dag:

vrachtbeurs van TIMOCOM bereikt nieuw record

1 miljoen vracht- en laadruimte

Erkrath, 25-01-2020 – op 15 december 2020 werden één miljoen vracht- en laadruimte aanbiedingen in het Smart Logistics Systeem van TIMOCOM geplaatst. Dit cijfer laat niet alleen vlak vóór de nieuwe lockdown een piek zien, want er waren op één dag ook nog nooit zo veel aanbiedingen beschikbaar in een vrachtbeurs.

1 miljoen vracht- en laadruimte aanbiedingen op één dag: de vrachtbeurs van TIMOCOM heeft een nieuwe piek bereikt.

Recordaantal aanbiedingen in traditioneel vrachtrijk seizoen

Er kunnen verschillende factoren worden aangewezen als oorzaak van het hoge aantal vracht- en laadruimte aanbiedingen. Zo waren de afgelopen jaren in de periode voor kerst al piekwaarden te zien. Naast deze seizoensinvloed kunnen daarbij zowel de lockdown als de brexit als bepalende factoren achter deze ontwikkeling worden gezien. In maart was er vóór de eerste nationale lockdown al een hoog aantal aanbiedingen te zien. Het scenario van een no-deal-brexit met het inslaan van grotere voorraden in het Verenigd Koninkrijk droeg hier ook aan bij en correleert met een soortgelijke ontwikkeling die in het eerste kwartaal van 2019 al te zien was.

De vorige piekwaarde bedroeg tot 750.000 internationale vracht- en laadruimte aanbiedingen per dag. En nadat op 15 december 2020 het record van één miljoen werd bereikt, lag het aantal aanbiedingen constant boven de vorige piekwaarde. De cijfers in het Smart Logistics System illustreren opnieuw hoe belangrijk de logistiek is voor de huidige economische situatie.

“Dit nieuwe record laat ons ook zien dat we een belangrijke partner zijn voor onze klanten, hoe uitdagend de tijden ook zijn. We letten nog steeds heel goed op de kwaliteit van de bedrijven en op de veiligheid in ons netwerk. Deze aspecten hebben voor ons steeds een hele hoge prioriteit”, zegt Tim Thiermann, Managing Director van TIMOCOM.

Over de vrachtbeurs:

De vrachtbeurs maakt deel uit van het Smart Logistics System van TIMOCOM, een systeem voor de digitale levering van de logistiek. Dit systeem bestaat uit slimme toepassingen waarmee transportprocessen en logistieke processen flexibeler en efficiënter worden ingericht. Een van deze toepassingen is de vrachtbeurs, waar elke dag tot 750.000 internationale laadruimte- en vracht aanbiedingen uit heel Europa op worden geplaatst. Dit maakt het voor de actueel meer dan 45.000 gecontroleerde klanten niet alleen mogelijk om hun eigen netwerk van potentiële zakenpartners makkelijk uit te breiden. Ze kunnen via de vrachtbeurs ook dagelijks opdrachten van nieuwe partners vinden, aannemen en hun bedrijf met hulp van het systeem flexibel vormgeven en aan de behoeften van de huidige markt aanpassen.

Meer informatie over TIMOCOM vindt u op www.timocom.nl.

Persbericht downloaden
top